Tgrt Haber

Son Dakika! MSB'den Eurofighter açıklaması: İlgilendiğimiz tek uçak!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Kasım 2023 12:05 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 12:37
Son Dakika! MSB'den Eurofighter açıklaması: İlgilendiğimiz tek uçak!

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Eurofighter uçakları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada, "F16 tedariki ve modernizasyonu süreci devam ederken üzerinde durduğumuz tek uçak Eurofighter. Bunun dışında herhangi bir çalışmamız yok" denildi. İkinci el uçak alınacağı iddiası da yalanlandı.

Milli Savunma Bakanlığı​ (MSB) kaynakları, Eurofighter​ uçakları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Yapılan açıklamada, "F16 tedariki ve modernizasyonu süreci devam ederken üzerinde durduğumuz tek uçak Eurofighter.Bunun dışında herhangi bir çalışmamız yok.

ALMANYA​ ENGELİ AŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. Eurofighter tedariki konusu bugün iki bakan arasında gerçekleştirilecek görüşmenin gündeminde de yer almaktadır. Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz" denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: "İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyor. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik" ifadelerine yer verildi.

BAKAN GÜLER İNGİLİZ BAKANI İLE GÖRÜŞECEK

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in bugün Birleşik Krallık Savunma Bakanı Grant Shapps ile görüşeceği belirtilerek Eurofighter tedarikine ilişkin son durum ve sosyal medyada yer alan “İkinci el Eurofighter alınacağına” iddiasına ilişkin değerlendirmelerin sorulması üzerine kaynaklar, "Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” cevabını verdi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığının uçak ihtiyacının karşılanmasına yönelik öncelikli olarak F16 tedarikine yönelik sürecin devam ettiği, ABD ile teknik toplantıların tamamlandığı, sürecin de takip edildiği belirtildi.

KAAN'IN İLK UÇUŞ PLANLAMASI 27 ARALIK'TA

Milli Muharip Uçağı KAAN’a yönelik de bilgi veren kaynaklar, "KAAN’ın ilk uçuşunun 27 Aralık’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor. Takvimlendirmeye göre, yerli motor 2028’de hazır olacak, 2032’ten itibaren de KAAN’ın envantere girmesi bekleniyor” dedi.

Bir gazetecinin KAAN’ın NATO’ya uyumuna ilişkin sorusu üzerine kaynaklar, yerli ve milli savunma sanayii ürünlerimizin tamamı NATO standartlarının üzerinde üretildiğine dikkati çekti.

“Tuzla Piyade Okulunda bir grup teğmenin 10 Kasım’da Atatürk fotoğrafı takmayı reddettiği ve kavga çıktığı” iddiasının sorulması üzerine de bakanlık kaynakları, iddiayı “Dezenformasyonun bariz bir örneği” olarak nitelendirerek, konuyla ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığını belirtti.

Son dakika haberinin detayları geliyor...

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...