Tgrt Haber

Son dakika | Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı: İtirafçının tam ifadesi ortaya çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Sabah.com.tr
09 Eylül 2024 10:58 - Güncelleme : 10 Eylül 2024 10:15

Son dakika haberi: Dün Diyarbakır'da cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetiyle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Narin Güran cinayetinde ilk itiraf geldi. Gözaltına alınan şahıslardan biri, Narin'in çuval içerisindeki cesedini amcadan aldığını ve dere yatağına götürdüğünü itiraf etti. Narin Güran'ın otopsi işlemleriyle ilgili Savcı tutanağı da ortaya çıktı. İşte detaylar...

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin​ Güran'dan 19 gün sonra kahreden haber geldi. Küçük kızın cansız bedeni, dün köyün yakınında bir dere yatağında çuval içinde bulundu. Olayın ardından Narin​'in annesi, babası ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

İTİRAFÇIYLA KÖYDE KEŞİF YAPILIYOR 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, otopsi işleminin tamamlandığını ve alınan örneklerin incelenmesinin ardından kesin ölüm nedenine dair bir rapor hazırlanacağını belirtti. Öte yandan Narin​ Güran cinayetiyle ilgili kan donduran bir itiraf geldi. Gelen itiraf sonrası jandarma ekipleri itirafçıyla birlikte köyde keşif yapıyor. 


"CESEDİ ÇUVAL İÇERİSİNDE BANA VERDİ"

Sabah gazetesinden yer alan habere göre; gözaltına alınanlardan birinin Narin​'in muhtar​ olan amcasının cesedi çuval içerisinde kendisine verdiğini söyledi. Gözaltındaki şahsın, "Muhtar (amca) cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dediği öğrenildi.

"AMCA BANA 200 BİN TL TEKLİF ETTİ"

Narin’in amcası ve aynı zamanda köyün muhtarı olan kişinin komşusu olduğunu belirten itirafçı, “Narin’in amcası battaniyeyi gösterip ‘Bunu yok edeceksin’ dedi” ifadelerini kullandı. Ayrıca İtirafçının ifadesinde; "Amca bana 200 bin TL teklif etti" dediği öğrenildi.


HER ŞEYİ TEK TEK SÖYLEDİ: İŞTE İFADE TUTANAĞI...

İtirafçının ifadesi şöyle:

"Evimde yemek ve namaz kıldım. Ben saatini tam olarak hatırlamıyorum fakat öğlen saatlerini geçmişti, evimizin şebeke sularını kesik olduğundan dolayı köyümüzün muhtarı Salim Güran'ı aradım, içme suyumuz akmıyor dedim, yaklaşık olarak bir dakika kadar konuşumuzdur. Konuşma esnasında Salim Güran bana 'ben arıza için yetkilileri ararım' dedi. Daha sonra aramızda bir konuşma olmadı. Benim evim ve muhtar​ Salim Güran'ın evi yaklaşık 80-100 metre mesafe vardır. Ben evden kendi araçla çıktım, sonra arkamdan araçla Salim Güran'ın geldiğini gördüm.

Tam olarak bu yer mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan parke döşeli köyün iç yolunda bana Salim Güran korna ve selektör yaptı. Ben de bana içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Salim Güran aracından inerek benim aracıma doğru geldi. Ben de araçtan indim ve Salim Güran bana eliyle göstermek suretiyle ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette yatan bir insanın olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim. Bu esnada Salim Güran bana 'Aileni iyi düşün, sana 200 bin TL para veririm' dedi. Bu esnada etrafımızda kimse yoktu. Bana aracında torba var mı dedi, ben de aracımın bagajından rengini hatırlamadığım bir çuval çıkartarak Salim Güran'a verdim. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içine birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı bir küçük çanta vardı. Çocuğu torbaya koyduğumuz esnada sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde kızarıklık vardı. İşlerimi halledip aramalara katıldım. Bana neden öldürdüğünden ya da kimin öldürdüğünden bahsetmedi ama kendisi öldürmese bana neden getirip cesedi ortadan kaldır dedi"

SORU: SALİM GÜRAN, NARİN​'İ NEDEN ÖLDÜRDÜ?

"Bana neden öldürdüğünden veya kendisinin öldürdüğünden bahsetmedi ancak kendisi öldürmedi ise bana neden getirip cesedi kaldır desin"

SORU: ARABADA BAŞKA BİRİ VAR MIYDI?

"Olayı ikimizden başka birinin bildiğini düşünmüyorum faka Salim'in arabasının arka kısmında biri var ise bir de o görmüştür. Fakat söylediğim gibi ben arabanını arka koltuğunda birisinin olup olmadığını bilmiyorum"

Son dakika | Narin Güran cinayetinde kan donduran itiraf: Cesedi çuval içinde dereye götürdüm! - 1. Resim


NARİN​'İ TAŞIYAN KIRMIZI ARABANIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Jandarmanın incelemelerde bulunduğu amcanın aracından hariç başka bir aracın da cinayetin örtbas edilmesi için kullanıldığı ortaya çıktı.

YAYIN YASAĞI KALDIRILDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Narin Güran cinayeti soruşturmasıyla ilgili Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği yayın yasağının kaldırılması kararı resmi internet sitemizde yayımlanmıştır” dedi.

Son dakika | Narin Güran cinayetinde sır perdesi aralandı: İtirafçının tam ifadesi ortaya çıktı - 2. Resim


SAVCI TUTANAĞI ORTAYA ÇIKTI

Narin​ Güran'ın otopsi işlemleriyle ilgili Savcı tutanağı ortaya çıktı Tutanakta şunlar yer aldı:

  • Moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu, sürüntü örneklerinin detaylıca cesedin her noktasından olacak şekilde alındığı,
  • İstismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde örneklerin alındığı,  
  • Toplamda 91 adet örnek alındığı
  • Sol bacak diz kapağından itibaren kopma olduğu,
  • Narin​'in içinde bulunduğu çuvalda muhtemel kaval kemiği olduğu değerlendirilen kemiğin bulunduğu
  • Diğer kemik numuneleriyle birlikte İstanbul Adli Tıp'a gönderildiği
  • Cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmadığı
  • Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği
  • Çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin beyanda bulunulamayacağı
  • Kesin ölüm nedeninin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Daire'since yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar
  • İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebileceği Adli Tıp heyetince belirtilmiştir

NARİN​ GÜRAN'IN ÖN OTOPSİ RAPORU

Narin​ Güran'ın dere kenarında bulunan cesedi Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cesedin üzerinde tam 10 saat boyunca yapılan incelemelerin ardından ön rapor yayımlandı.  Narin​ Güran'ın adli tıp ön raporuna göre; boynunda boğma izi bulunduğu, 15 gün suda kaldığı, ayağında kırık olduğu ve cesette yer değiştirme izinin yüksek olduğu tespit edildi. 

Son dakika | Narin Güran cinayetinde kan donduran itiraf: Cesedi çuval içinde dereye götürdüm! - 2. Resim

Kaynak: Sabah.com.tr
Sonraki Haber Yükleniyor...