Tgrt Haber

Son dakika! Bolu'da orman yangını: Alevler kontrol altına alındı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA / AA
16 Temmuz 2023 16:28 - Güncelleme : 16 Temmuz 2023 20:25
Son dakika! Bolu'da orman yangını: Alevler kontrol altına alındı

Son dakika haberi...Türkiye'yi etkisi altına alan sıcak hava dalgası orman yangınlarını tetikledi. Son yangın haberi Bolu'dan geldi. Ormanlık alanın yakınındaki anızda çıkan yangın, ormana sıçradı. Alevler uzun süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.

Türkiye'de son günlerde etkili olan sıcak hava dalgası orman yangınlarının artmasına neden oldu. Bugün Hatay​'da başlayan orman yangını​ ile mücadele sürerken Bolu​'dan da üzücü bir haber geldi. Göynük ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Son dakika! Bolu'da orman yangını: Alevler kontrol altına alındı

YİNE İNSAN HATASI

Anadolu Ajansı'nın aktardığı son bilgilere göre ilçeye bağlı Dedeler köyü Iscakkaya mevkiinde çıkan anız yangını ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Bolu Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Göynük, Mudurnu, Taşkesti, Bolu, Nallıhan ve Düzce'den arazözler sevk edildi. 

ALEVLER KONTROL ALTINDA

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığına göre; arazözlerin müdahale yaptığı esnada İstanbul’dan bölgeye yangın söndürme helikopteri gönderildi. Dumanların gökyüzünü kapladığı yangını söndürmek için ekipler havadan helikopterle ve karadan arazözlerle çalışma yürüttü. Yangın bir süre sonra kontrol altına alındı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç yangının çıktığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Vali Kılıç, “Çevre il/ilçelerden gelen destekle birlikte ekiplerimizin müdahalesi sonrası yangın büyük oranda kontrol altına alındı" dedi.

Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Kaynak: İHA / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...