Tgrt Haber

Son dakika! PKK/KCK propagandasını yapanlara operasyon: 30 gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
26 Aralık 2023 09:04 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 11:10
Son dakika! PKK/KCK propagandasını yapanlara operasyon: 30 gözaltı

Ankara ve İzmir'de sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yapanlara yönelik başlatılan soruşturmada çok sayıda şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Bölücü terör örgütü PKK​'ya yönelik askeri operasyonlar aralıksız sürerken, sosyal medyada da örgüt lehine çalışanlar için düğmeye basıldı. Ankara​ ve İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında sosyal medya üzerinden PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları belirlenen 30 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında PKK/KCK silahlı terör örgütü tarafından verilen çağrı ve talimatlara uyarak hem Ankara sınırları içerisinde yapılan örgütsel etkinliklere katılan hem de sosyal medyadan terör örgütünün cebir ve şiddet içeren yöntemlerini öven, bu yöntemleri meşru gösterecek şekilde terör örgütünün propagandasını yapan 20 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Şüpheli şahısların yakalanması için ekipler operasyon​ başlattı.

İZMİR'DE 10 GÖZALTI

İzmir'de de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, sosyal medyada terör örgütünün propagandasını yaptıkları belirlenen 4 şüpheli ile terör örgütünün önemli saydığı kişiler için anma etkinliği düzenleyen 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelilerin emniyetteki işleminin sürdüğü öğrenildi.

İSTANBUL'DA PKK BASKINI

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, PKK/KCK silahlı terör örgütünün Suriye uzantısı PYD/YPG içerisinde silahlı olarak faaliyet gösteren, örgüte yapılan operasyonlarda elde edilen dijital materyallerde fotoğrafı tespit edilen ve örgütle irtibatlı olup işbirlikçi faaliyetlerde bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Bakırköy, Başakşehir, Esenyurt, Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Sultangazi ve Silivri olmak üzere toplam 17 adreste 17 şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilere yönelik yakalama çalışmaları ise sürüyor.
Öte yandan, yapılan aramalarda şüphelilere ait dijitallere el konulduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...