Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Süleymaniye sorumlusu etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 09:48 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 10:53
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Süleymaniye sorumlusu etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), silahlı saldırı hazırlığı yapan terör örgütü PKK'nın sözde Süleymaniye sorumlularından Mehmet Şefa Akman'ı nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

İki günde 12 askerimizin şehit olduğu hain saldırıların ardından Irak ve Suriye'nin kuzeyini ablukaya alan Türk Silahlı Kuvvetleri​ ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)​, bölgeye operasyon üstüne operasyon düzenleyerek şehitlerin kanını yerde bırakmıyor.

MİT'TEN NOKTA OPERASYON

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Süleymaniye’nin kuzey bölgelerinden sözde sorumlu olan ve buradaki faaliyetlerini organize eden 'Bahoz Zagros' kod adlı Mehmet Şefa Akman'ın silahlı eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Terörden arananlar listesinde yer alan terörist Akman'ın yeri, MİT’in örgüt içerisindeki ajanları vasıtasıyla tespit edildi.

Terör örgütüne eleman kazandırma ve silahlı-ideolojik eğitim faaliyetlerinde de bulunduğu öğrenilen Akman’ın hareketleri, MİT tarafından adım adım izlendi. Uygun koşulların oluşması ile harekete geçen MİT, düzenlenen nokta operasyonla Mehmet Şefa Akman'ı etkisiz hale getirdi.

Bölücü terör örgütüne her alanda darbe vuran MİT, bu harekatla nokta operasyonların devam edeceğinin mesajını verdi.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın Süleymaniye sorumlusu etkisiz hale getirildi

18 YILDIR KADROLU TERÖRİST

Bahoz Zagros kod adlı Mehmet Şefa Akman, 2005 yılında örgüte katıldı. Irak'ın kuzeyinde 18 yıl faaliyet gösterdi. Akman, son olarak PKK/KCK’nın Öz Savunma Birlikleri içerisinde Kuzey Süleymaniye​ sözde sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...