Tgrt Haber

Son dakika | Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazır: İstenen ceza belli oldu

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
11 Ekim 2024 18:21 - Güncelleme : 11 Ekim 2024 18:51

Son dakika: İstanbul'un Ümraniye ilçesinde polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazırlandı. Çok sayıda suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti için istenen ceza açıklandı. İşte detaylar...

Yunus Emre Geçti​'nin polis MemuruŞeyda Yılmaz​'a ateş açarak şehit ettiği olay hakkında hazırlanan iddianamede ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla kadar hapis talep edildi. Yunus Emre Geçti polis ekipleri tarafından kovalanırken iki polisi de hedef almıştı. 

ŞEYDA YILMAZ'I ÖLDÜRMESİ İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

İddianamede polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesi sebebiyle "Kadına karşı, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Son dakika | Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazır: İstenen ceza belli oldu - 1. Resim


DİĞER POLİS VE ANNESİNE YAPTIĞI SALDIRI İÇİN DE CEZA İSTENDİ

Olaydaki diğer polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe'ye yapılan saldırının öldürmeye teşebbüs olarak belirtilen iddianamede, "kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar, annesi Pınar Geçti'ye yaptığı saldırı da aynı şekilde değerlendirilip "üstsoy birine karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Son dakika | Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti için iddianame hazır: İstenen ceza belli oldu - 1. Resim


ÜMRANİYE​'DE OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

Olay İstanbul​ Ümraniye'de yaşanmıştı. 23 Eylül 2024 günü "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti polisin silahını ele geçirerek ateş açmış ve polis memuru Şeyda Yılmaz'ı yaralamıştı. Genç polis memuru hastanede yaşamını yitirerek şehit olmuştu.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yasin11 Ekim 2024 18:27

Bu kadar kötü bir insanın peki hala savunması var ya, anlayamıyorum resmen

Sonraki Haber Yükleniyor...