Tgrt Haber

Son dakika! Sınır ötesinde PKK'ya darbe üstüne darbe: 13 terörist öldürüldü

17 Kasım 2023 09:21 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 10:30

Son dakika haberi: TSK ve MİT PKK'ya göz açtırmıyor. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 13 PKK’lı terörist, hava harekâtıyla öldürüldü. MİT'in Suriye'nin kuzeyindeki operasyonunda ise PKK/YPG'nin sözde ideolojik alan sorumlusu Ali Subaşı etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçlerinin teröristlere karşı başarılı operasyonları hız kesmeden sürüyor. Mehmetçik PKK​'lı teröristleri yurt içinde ve sınır ötesinde etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB)Irak​'ın kuzeyinde 13 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

“ARA, BUL, YOK ET!” PAROLASIYLA TERÖRİSTLER TEMİZLENİYOR

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, “Ara, bul, yok et!” parolasıyla demirden yumruğunu teröristlerin üzerine indirmeye devam ediyor! Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen 13 PKK’lı terörist, düzenlenen hava harekâtıyla etkisiz hâle getirildi. Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek!" denildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1725399408223670601

ALAN SORUMLUSU ETKİSİZ

Öte yandan MİT, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Suriye​ ideolojik alan sorumlusu terörist Ali Subaşı'yı, Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

PKK YÖNETİCİLERİYLE İRTİBATLI ŞÜPHELİ YAKALANDI

Rusya'dan Türkiye​'ye giriş yapan PKK'nın sözde yöneticileriyle irtibatlı örgüt üyesi ise İstanbul'da yakalandı. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, PKK/KCK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri ile irtibatlı olan ve örgüte finans sağlayan şüphelinin Rusya'dan İstanbul'a geldiğini tespit etti.  

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan çalışmalarda M.N.A. hakkında alınan yakalama kararı ile İstanbul Fatih'te gözaltına alındı. Şüpheli daha sonra Tekirdağ'da sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...