Tgrt Haber

Son dakika! Suç örgütleriyle mücadelede altın yıl! 420 çete çökertildi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Şubat 2024 08:21 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 08:46

Son dakika haberi... 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “Kafes Operasyonları" kapsamında; 11’i uluslararası, 14’ü ulusal, 56’sı bölgesel ve 339’u yerel  olmak üzere toplam 420 çete çökertildi.

İçişleri BakanıAli Yerlikaya​, geçtiğimiz yıl boyunca organize suç​ örgütlerine yönelik düzenlenen "Kafes" operasyonlarına ilişkin detaylı bilgiler paylaştı.

11'İ ULUSLARARASI ÇAPTA

Yerlikaya, açıklamasında, "1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen 'Kafes Operasyonları' kapsamında; 11’i uluslararası, 14’ü ulusal, 56’sı bölgesel ve 339’u yerel  olmak üzere toplam 420 organize suç çetesi çökertildi" ifadelerine yer verdi.

22'Sİ SİBER SUÇ ÇETESİ

Yerlikaya çökertilen çetelerle ilgili şu detayları paylaştı: 

"420 organize suç çetesi içerisinde; 6’sı uluslararası, 2’si ulusal, 13’ü bölgesel ve 121’i yerel olmak üzere 142’si nitelikli silahlı organize suç çetesi.  Suç örgütleri işlediği suçlarla ilgili sınıflandırıldığında, 420 organize suç çetesinin 270’i organize suç, 128’i narkotik suç ve 22’si ise siber suç çetesi." 

Son dakika! Suç örgütleriyle mücadelede altın yıl! 420 çete çökertildi

Bakan Yerlikaya ülkeyi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlı olduklarını da vurgulayarak, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız ve sizlerin desteği ve duasıyla da bunu başaracağız. Tek tek adalete teslim edeceğiz" dedi.

"ŞEHİR EŞKIYALARININ TEPESİNE BİNİYORUZ"

"Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla söz konusu değildir ve olamaz"  diyen Yerlikaya sözlerini şöyle noktaladı: "Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz. Operasyonları düzenleyen kahraman polisimizi ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Ülkemizin huzur ve güvenliği için organize suç örgütlerinin enselerinde olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...