Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten sınır ötesi nokta operasyon: Sözde eyalet sorumlusu Hasan Demirtaş etkisiz hale getirildi

06 Ekim 2022 10:00 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 10:40
Son dakika! MİT'ten sınır ötesi nokta operasyon: Sözde eyalet sorumlusu Hasan Demirtaş etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: ​Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan operasyonla, bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Suriye Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu "Koçero Batman/Koçer Amed" kod adlı Hasan Demirtaş etkisiz hale getirildi. 2001'de örgüte katıldığı tespit edilen Hasan Demirtaş'ın Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ve sivil bir taksicinin şehit edilmesi eylemlerine katıldığı öğrenildi.

​Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yapılan operasyonlarla teröristler bir bir etkisiz hale getiriliyor. MİT​, yaptığı sınır ötesi operasyonla sözde SuriyeKobani​ Eyaleti Genel Sorumlusu "Koçero Batman/Koçer Amed" kod adlı Hasan Demirtaş hassas bir operasyonla etkisiz hale getirildi.

Terörist Hasan Demirtaş'ın örgüte 2001 yılında katıldığı ve güvenlik güçlerine karşı, Hakkâri, Tunceli ve Zagros kırsalında uzun yıllar faaliyet yürüttüğü belirlendi. Hasan Demirtaş'ın ayrıca 2011'de Tunceli Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ve sivil bir taksicinin şehit edilmesi eylemlerine bizzat katıldığı ve hakkında yakalama kararı bulunması nedeniyle MİT tarafından hedef listesine alındığı öğrenildi.

KOBANİ'DE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

​Bu kapsamda MİT, saha ajanlarından aldığı bilgiler sonrası, Hasan Demirtaş’ı, Kobani kent merkezinde düzenlediği bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Son dakika! MİT'ten sınır ötesi nokta operasyon: Sözde eyalet sorumlusu Hasan Demirtaş etkisiz hale getirildi

2012'de sözde Dersim Eyaleti Ali Boğazı Bölge Sorumlusu olarak faaliyetlerine devam eden Hasan Demirtaş'ın, 2014’te Irak Metina Alanı’na geçtiği tespit edildi. 2016’da sözde PKK/YPG Suriye/Cerablus Cephesi Sorumlusu, 2017’de Kobani/Miştenur Karargâhı Sorumlusu, 2019’da Kobani Mevzilendirme Sorumlusu olarak görev yaptığı belirlendi.

PKK/YPG adına Suriye Münbiç’te ABD’li yetkililerle temaslarda bulunan Hasan Demirtaş, 2020 yılından itibaren sözde Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu olarak görevlendirildiği belirlendi. Bu süre zarfında Kobani mücavirindeki Türkiye hudut hattındaki güvenlik güçlerimize yönelik eylemlerin talimatını verdi ve yönetti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...