Tgrt Haber

Son dakika! Sudan'daki Türklerin tahliyesine başlandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
23 Nisan 2023 19:20 - Güncelleme : 23 Nisan 2023 20:45
Son dakika! Sudan'daki Türklerin tahliyesine başlandı

Son dakika haberi: Hartum’da bulunan 140 Türk vatandaşının Etiyopya üzerinden tahliyesine başlandı.

Sudan​'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar ikinci haftasına girdi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezi, Sudan'da bulunan Türk vatandaşlarıyla temas kurarak gerekli bilgilendirmeleri yaptı.

Bugün itibarıyla 140 kişinin kara yoluyla Etiyopya üzerinden tahliye​ edilmesi süreci başladı. Hartum​ Büyükelçiliği'nin belirlediği diğer iki toplanma alanındaki vatandaşların ise sahadaki güvenlik koşulları da dikkate alınarak mümkün olan en kısa sürede tahliye edileceği belirtildi.

Hartum’daki Türk Büyükelçiliği'nin hizmet vermeye devam ettiği ve tahliye edilmesinin bu aşamada söz konusu olmadığı kaydedildi.

ABD VE İNGİLTERE GİBİ ÜLKELER VATANDAŞLARINI SUDAN'DAN ÇIKARAMADI

Söz konusu bilgilendirme notunda tahliye sürecinde Türkiye'nin başarısına da değinildi.

Bakanlığın yaptığı bilgilendirmede ABD, İngiltere ve diğer bazı ülkelerin Sudan'dan yalnızca kendi Büyükelçilik personelini çıkarabildiği ancak herhangi bir vatandaşın tahliyesini gerçekleştiremediklerine dikkat çekildi.

Hartum’daki Türk Büyükelçiliğinin faaliyetlerine kesintisiz devam ettiği belirtilen açıklamada Büyükelçiliğin tahliye edilmesinin ise sözkonusu olmadığı ifade edildi.

DİĞER ÜLKELER TÜRKİYE'DEN YARDIM İSTİYOR

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, pek çok ülkenin kendi vatandaşlarının tahliyesi için Türkiye'den yardım talebinde bulunduğunu da açıkladı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...