Tgrt Haber

Suriye'de Türk bayrağına saygısızlık cezasız kalmadı: İfadesinde Türkiye'den özür diledi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
05 Temmuz 2024 17:38 - Güncelleme : 06 Temmuz 2024 01:22

Son dakika haberi: Güvenlik kaynakları; Suriye'de Türk bayrağına saygısızlık yapan şahsın yakalandığını duyurdu. İfadesi alınan şahıs, yaptığı hareketten dolayı Türk halkından özür diledi.

Kayseri'de başlayan ve ardından diğer illere sıçrayan Suriyeli mültecilere ait ev ve işyerlerine yönelik eylemler sonrasında; Suriye’de olayı büyütmeye çalışan bazı provokatörler devreye girmişti. Suriye'nin birçok kentinde Türkiye karşıtı protestolar gerçekleştirilmişti.

Bu protestolar da bazı kendini bilmezler Türk bayrakları yakmış, Türk plakalı araçlara saldırılmış, Türk askerlerine karşı eylemler düzenlenmeye çalışmıştı.

Suriye'de Türk bayrağına saygısızlık cezasız kalmadı: İfadesinde Türkiye'den özür diledi - 1. Resim

Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Güçleri yapılan bu saygısızlığa karşı sessiz kalmadı ve operasyonun düğmesine bastı.

MİT tarafından yürütülen çalışmalar sonucu; Suriye’nin El Bab şehrinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda yer alan 2007 doğumlu bir kişi yakalandı. Şahıs, ifadesinde suçunu itiraf etti ve kendini azmettiren akrabasının da adını verdi.

"ÇOK PİŞMANIM, TÜRK HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Kirli ellerini Türk bayrağına süren şahısın ifadesinde; “Türk bayrağına saldırdım çok pişmanım, Türk halkından özür diliyorum” dediği öğrenildi.

Suriye'de Türk bayrağına saygısızlık cezasız kalmadı: İfadesinde Türkiye'den özür diledi - 2. Resim

"İSLAM KARDEŞLİĞİ ADINA AFFEDİN"

Türk Bayrağına saldıran diğer bir şahıs Ahmed Nana isimli şahıs sosyal medya mecralarından etkilendiğini ve pişman olduğunu söyledi. “İslam kardeşliği adına bu yanlış davranışımı affetmenizi diliyorum” diye konuşan Nana bir daha böyle bir olaya karışmayacağını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...