Tgrt Haber

Taksiciye kaldırım taşı ile saldırmıştı! Cezası belli oldu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
07 Nisan 2023 14:26 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 14:45

Bindiği taksinin şoförüne kaldırım taşıyla saldırarak yaralayan sanık, 23 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya’da bir şahıs müşteri gibi bindiği takside sürücüye yanında gizlediği kaldırım taşı ile saldırarak gasp​ girişiminde bulunmuş, olay anına ilişkin araç içi güvenlik kamerası görüntüleri çok konuşulmuştu. Taksicinin ölümden döndüğü olayda sanık hakkında hüküm verildi.

İHA'nın haberine göre, Antalya​ Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmaya sanık Hüseyin Şahin (21), tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS yöntemiyle katıldı. Duruşmada savunma yapan Hüseyin Ş., yaşananlardan dolayı pişman olduğunu belirterek, taksici Mesut Dertli'den özür diledi. Mahkeme heyeti sanığı "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl, "gece vakti yağmaya teşebbüs" suçundan da 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak, cezada indirime gitmedi.

Taksiciye kaldırım taşı ile saldırmıştı! Cezası belli oldu

PLANLI SALDIRI KAMERADA

Olay, 10 Ocak Salı günü saat 04.30 sıralarında Kepez ilçesi Fabrikalar Mahallesi’nde meydana gelmişti. Araç içi güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre Hürriyet Caddesi’ndeki duraktan Mesut Dertli’nin kullandığı taksiye binen Hüseyin Şahin (21), bir süre sonra, yanında getirdiği ve ayaklarının yanına sakladığı kaldırım taşı ile taksiciye saldırarak kafasına birkaç darbe indirmişti. Yaşanan boğuşmanın ardından araçtan inerek hızla kaçmıştı. Sürücü Dertli'nin yardımına ise çevredeki vatandaşlar koşmuştu.

DİREKT AMELİYATA ALINMIŞTI

Daha sonra hastaneye götürülerek doğrudan ameliyata alınan Dertli’nin sağ elinde kırıklar olduğu, başından da ciddi derecede yaralandığı anlaşılmıştı. Polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alınan zanlı ise daha sonra  tutuklanmıştı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...