Tgrt Haber

Son dakika! Taksim'deki alçak saldırıyı gerçekleştiren bir terörist daha yakalandı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Kasım 2022 21:49 - Güncelleme : 16 Kasım 2022 22:45

Son dakika haberi: Taksim'de altı kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin ise yaralandığı hain saldırıya yardım ve yataklık ettiği belirlenen Hüsam A.K. kod adlı terörist, Suriye'nin Azez kentinde yakalandı.

Bölücü terör örgütü tarafından Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi​'nde gerçekleştirilen hain bombalı saldırıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Saldırı sonrası yakalanan faillerin sorguları sürerken Taksim'deki saldırıda kilit rol oynayan, söz konusu eylem hücresine yardım ve yataklık ettiği belirlenen “Hüsam” kod adlı bir PKK/YPG​ mensubuna yönelik çalışma başlatıldı.

Saldırının bir numaralı faili olarak öne çıkan ve 8 kişiden oluşan uzman bir ekip tarafından sorgulanan PKK/PYD’li Ahlam Albashar’in ifadelerinden yola çıkan polis, “Hüsam kod adlı teröristin Suriye’nin kuzeyindeki Azez kentinde olduğu istihbaratını aldı. Alınan istihbarat sonrası bilgi sınırın öbür tarafındaki Türk emniyet birimlerine aktarıldı.

AZEZ'DE YAKALANDI

Yapılan istihbari çalışmada, Ahlam Albashir’in çapraz sorguda adını itiraf ettiği “Hüsam” kod adlı terörist, Türk güvenlik birimlerince Suriye'nin Azez kentinde bir hücre evinde yakalandı.

Yakalanan teröristin, ilerleyen günlerde saldırı ile ilgili soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul’a getirilmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...