Tgrt Haber

Tekirdağ'da 100 hektarlık alan küle döndü... Yangının çıkış sebebi belli oldu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: AA, İHA, TGRT Haber
18 Temmuz 2023 12:31 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 12:45
Tekirdağ'da 100 hektarlık alan küle döndü... Yangının çıkış sebebi belli oldu

Türkiye bir yandan sıcaklarla bir yandan da orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Tekirdağ’ın Malkara İlçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınırken, yangının çıkış sebebi de belli oldu.

Türkiye​ kavurucu sıcakların etkisi altına girdiği son günlerde bir de yangın​ faciaları yaşar oldu. Hatay, Muğla, Adana, Tekirdağ​, Balıkesir, Çanakkale, Mersin ve Diyarbakır'daki ormanlık alanlarda alevler yükseldi. Hatay, Adana ve Tekirdağ'daki orman yangınları ise kontrol altına alındı. Tekirdağ'ın Malkara​ ilçesinde meydana gelen ve yaklaşık 100 hektarlık alanda hasar oluşturan yangının çıkış sebebi de belli oldu.

Tekirdağ'da orman yangını

Anadolu Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde dün ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Teteköy Mahallesi’ne de yayılan yangına müdahale gece boyuncu sürdü. 4 helikopter, 113 araç, 554 personelle müdahalede bulunulan yangın kontrol altına alındı.

Tekirdağ'da orman yangını

BALYA MAKİNESİNDEN ÇIKTI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, yangının balya makinesinden çıktığı ifade edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Valiliği şu ifadeleri kullandı:

“Malkara ilçemiz Devecik Mahallesi'ndeki bir tarlada saat 15.50’de balya makinesinden çıkan kıvılcımla başlayan ve Teteköy ile Deveciköy Mahalleleri arasında bulunan çamlık alanda rüzgarın da etkisi ile geniş bir alana yayılan yangına ilk 15 dakika içerisinde müdahale edilmiştir. Çevre illerden gelen takviyelerle birlikte toplamda 154 kara ve hava aracı ile 558 personelin katıldığı söndürme çalışmaları neticesinde gece saat 02.00 sıralarında yangın kontrol altına alınmış, saat 06:00’ya kadar soğutma çalışmaları sürdürülmüş olup halen kontrol ve soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangına müdahale için ekiplerimize yardımda bulunan vatandaşlarımız ellerindeki traktör ve iş makineleri ile ekiplerimizin kontrolünde söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yangın bölgesinde ekiplerimizce yapılacak ölçümün arından tahrip olan alan net olarak belirlenecektir.”

KÜLE DÖNEN BÖLGE GÖRÜNTÜLENDİ

Teteköy Mahallesi'nde yanan alanlar, dron ile görüntülendi.

Tekirdağ'da yanan alan görüntülendi

Tekirdağ'da yanan alan görüntülendi

Tekirdağ'da yanan alan görüntülendi

Tekirdağ'da yanan alan görüntülendi

 

 

 

Kaynak: AA, İHA, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...