Tgrt Haber

TEKNOFEST'te duygulandıran anlar! Görme engelli ikizlerin F-16 hayali gerçek oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Ekim 2024 11:25 - Güncelleme : 06 Ekim 2024 11:50

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TENOFEST Adana) duygu dolu anlar yaşandı. Görme engelli ikiz kardeşlerin F16 hayali gerçek oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST’te bugün son gün. Vatandaşlar TEKNOFEST'in son günün de bile büyük bir ilgi gösteriyor.

TEKNOFEST'te duygulandıran anlar! Görme engelli ikizlerin F-16 hayali gerçek  oldu - 1. Resim


Mersin’den TEKNOFEST Adana’ya gelen görme engelli ikiz kardeşlerin hayali bu festivalde gerçek oldu. 14 yaşındaki Çetin ve Demir Akoğlu kardeşlerin en büyük arzusu, anne ve babalarından duydukları uçaklara yakından dokunabilmekti. Bu zamana kadar sadece seslerini duydukları jetleri Adana’da dokunarak hissetmenin mutluluğunu yaşadılar.

TEKNOFEST'te duygulandıran anlar! Görme engelli ikizlerin F-16 hayali gerçek  oldu - 2. Resim


Festival alanında en çok ilgi gören bölümlerden biri olan uçakların yanına gelen kardeşlerle, 113. Ceylan Filo Ekipleri özel olarak ilgilendi.

"BİR ÇOCUK GELSİN, BİR UÇAĞA DOKUNSUN"

“Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun” sloganıyla hareket eden ekip, F16 uçağını dokunarak tanıtan ve kokpitine bindiren görevliler, Çetin ve Demir’e unutulmaz anlar yaşattı. Kardeşlerin mutluluğu ve heyecanı gözlerden kaçmadı; ikizler, uçak ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

TEKNOFEST'te duygulandıran anlar! Görme engelli ikizlerin F-16 hayali gerçek  oldu - 3. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...