Tgrt Haber

TEKNOFEST Adana, son kez kapılarını açtı: Yarışmalar ve etkinlikler devam ediyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Ekim 2024 10:52 - Güncelleme : 06 Ekim 2024 10:53

TEKNOFEST, Adana Havalimanı'nda hava akrobasi gösterilerinden simülasyon deneyimlerine kadar geniş bir etkinlik yelpazesiyle son kez düzenleniyor. Ücretsiz olarak katılım sağlanabilen ve her yaştan ziyaretçiye hitap eden festivale TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulama üzerinden katılmak mümkün.

Türkiye'nin havacılık, uzay ve teknoloji alanında en büyük festivali olan TEKNOFEST, Adana Havalimanı'nda son kez düzenleniyor. Büyük festival kapsamında teknoloji ve bilim, adrenalin dolu gösteriler ve interaktif deneyimlerle birleşerek ziyaretçilere unutulmaz bir gün yaşatıyor.

TEKNOFEST ADANA'DA SON GÜN

Bugün festivalde, ileri teknoloji simülasyonlardan heyecan verici akrobasi gösterilerine, her yaştan teknoloji meraklısına hitap eden geniş bir etkinlik yelpazesi bulunuyor. Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gibi Türkiye'nin gururu olan hava akrobasi ekipleri, Adana semalarını renklendirirken Jandarma Çelik Kanatlar, F-16 uçakları, atak helikopterleri ve paramotorların gökyüzündeki gösterileri de izlenebilecek.

TEKNOFEST Adana, son kez kapılarını açtı: Yarışmalar ve etkinlikler devam ediyor - 1. Resim


Bununla da kalmayan katılımcılar, paraşüt atlayışları ve Bayraktar TB2 eşliğinde gerçekleşen helikopterle tahliye gösterilerini yakından izleyerek gerçek bir havacılık deneyimi yaşayacak.

Festivalin sunduğu dijital yolculuk da oldukça dikkat çekici. "Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren" deneyim alanı, katılımcıları Anadolu'nun bilim insanlarının izinde dijital yolculuğa götürecek. "Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı", Mehmetçiğin Çanakkale'deki mücadelesini simülasyon aracılığıyla yeniden yaşatacak. "TEKNOFEST Zaman Tüneli" ise organizasyonun tarihini gözler önüne serecek.

TEKNOFEST Adana, son kez kapılarını açtı: Yarışmalar ve etkinlikler devam ediyor - 2. Resim


TEKNOFEST ADANA KAPSAMINDAKİ ETKİNLİKLER

Ana sahnede, "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa" ve "HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali" gibi renkli etkinlikler sahne alıyor. Çocuklara yönelik "Bilim Gösterisi", "Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa", "HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali" etkinlikleri ile ödüllü bilgi yarışmaları devam edecek

Katılımcıları bekleyen diğer etkinlikler ise şöyle:

  • Çocuk sahnesi: Bilim Gösterisi, Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa, HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali etkinlikleri ile ödüllü bilgi yarışmaları.
  • Güneş Gözlemi
  • Planetaryum
  • Uzay Temalı Çocuk Parkı
  • Simülasyon Deneyim Alanları
  • Kara ve Hava Araçları Sergisi
  • Hareketli Kara Araçları Sergisi
  • Sıcak Hava Balonu
  • Bigg Çadırı
  • Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu Çadırı
  • Pedallı Uçuş Etkinliği

TEKNOFEST Adana, son kez kapılarını açtı: Yarışmalar ve etkinlikler devam ediyor - 3. Resim

TEKNOFEST, ZİYARETÇİ KAYIT ÜCRETLİ Mİ?

TEKNOFEST Adana, ücretsiz olarak yapılıyor. Vatandaşlar, TEKNOFEST'in internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden ziyaretçi kaydı yaptırarak festivale katılabiliyor. 7 yaş altı ziyaretçiler, kayıt yaptırmadan velileriyle gelebiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...