Tgrt Haber

'Togg kredisi' vaadiyle 158 milyon liralık vurgun yapan çete çökertildi 

10 Nisan 2023 21:26 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 21:39

Diyarbakır ve iki ilde vatandaşlara "deprem" ve "Togg" kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaparak 158 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 25 kişi tutuklandı. Operasyonda uzun namlulu silah, 8 POS cihazı, 17 cep telefonu, çok miktarda döviz ve nakit para ele geçirildi. 

Diyarbakır​ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından, Diyarbakır, İstanbul​ ve Ankara​'da çok sayıda dolandırıcılık​ olayına karıştığı belirlenen suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 25 şüphelinin arasında, örgütün elebaşı olduğu iddia edilen "Suflör" lakaplı kişinin de bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verildi. 

8 PARAVAN ŞİRKET KURULDU 

Şüpheliler, "faizsiz kredi", "kolay kredi", "hazır kredi", "deprem kredisi" gibi adlar altında internetten tanıtımlar yaparak vatandaşları kandırdı. Internetten form dolduran mağdurlar, sözde "banka çağrı merkezi" tarafından aranarak kredi onayı bahanesiyle şifre ve bilgileri alındı. Bu şekilde banka hesaplarından para çekildiği tespit edildi. Şüphelilerin aynı zamanda yerli otomobil "Togg'a kredi" ilanı vererek, sahte hatlardan kredi talebinde bulunanları arayıp sahte ödeme platformu oluşturarak şifrelerini alarak vatandaşları mağdur ettiği belirlendi.  

Şüpheliler, 8 ayrı paravan şirket kurarak POS cihazlarını bu şirketler adına bankalardan aldı ve farklı illerdeki otellerde toplantılar yaparak şirket kurulacak şahısları ikna etti. Ayrıca, mağdurlarla konuşacak çağrı merkezi çalışanlarına diksiyon eğitimi ve brifing verdikleri ortaya çıktı. Toplamda 157 milyon 816 bin 232 lira tutarında işlem yapılan hesaplarına sahip olan şüpheliler, yapılan operasyonla yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda uzun namlulu silah, 8 POS cihazı, 17 cep telefonu, döviz ve nakit para ele geçirildi.  

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...