Tgrt Haber

Türkiye bir kez daha özlemle yad ediyor! Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
10 Kasım 2023 07:21 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 10:26
Türkiye bir kez daha özlemle yad ediyor! Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılı

Hem askeri hem de siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine damga vuran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de, saat 9'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu. Büyük devlet adamı ebediyete intikalinin 85'inci yılında saygı ve rahmetle anılıyor.

Türkiye, Mustafa Kemal Atatürk​'ü bir kez daha özlemle yad ediyor. 10 Kasım​ 1938 tarihide arkasında koskoca bir cumhuriyeti miras bırakarak vefat eden Türkiye Cumhuriyeti​'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde düzenlenecek olan anma törenlerinde anılacak.

DEVLET ERKANI ANITKABİR​'E GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı saat 9’u 5 geçe Anıtkabir’de Atatürk’ün manevi huzuruna çıkacak.
Büyük Önder Atatürk için Anıtkabir’de devlet töreni düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakacak.

PARTİ LİDERLERİ TAM KADRO... ÖZGÜR ÖZEL İLK KEZ

Devlet erkanı Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’te mozole önünde saygı duruşunda bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyette, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer alacak.

CHP’nin yeni Genel Başkanı Özel, ilk defa Anıtkabir’i CHP lideri olarak ziyaret etmiş olacak.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...