Tgrt Haber

Türkiye genelinde İsrail’e tepki, Filistin’e destek gösterileri

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ekim 2023 11:09 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 11:25

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısı yurt genelinde protesto edildi. Filistin için meydanlara inen vatandaşlar, saldırıya tepki gösterdi.

İsrail ve Filistinarasındaki çatışmalar şiddetlenirken, İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısı dünya genelinde tepki çekti. Türkiye’de de birçok ilde saldırılar protesto edildi. İzmir'de kalabalık bir grup İsrail'e tepki gösterdi. Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra Konak Meydanında toplanan kalabalık grup tarafından protesto edildi. Filistin bayrakları taşıyan gruptakiler "Aksa Tufanı İsrail'i yenecek", "Katil İsrail" sloganları attı.

“Ramallah, Batı Şeria, Mescidi Aksa, Gazze​ müminlere emanettir” diyerek meydanda konuşma yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı yaptığı açıklamada, “Hz. Ömer orayı teslim aldı, Selahaddin Eyyubi fethetti, Abdülhamit Han’ın emanetine sahip çıkma zamanımız gelmedi mi?" dedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yurt genelinde protesto edildi.

BURSA’DA GAZZE’DE HASTANEYE YAPILAN SALDIRI PROTESTO EDİLDİ

Bursa’da vatandaşlar yapılan saldırıyı protesto etti. İsrail'in Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi​'ni bombalamasının ardından Bursalı vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlar slogan atarken tekbir de getirildi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda İsrail bayrağı yakılarak slogan atan vatandaşlar tekbir getirerek dağıldı.

GÜMÜŞHANE’DE VATANDAŞLAR FİLİSTİN İÇİN MEYDANLARA ÇIKTI

Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırının ardından Gümüşhane’de vatandaşlar meydana çıkarak Filistin için dualar etti. Gümüşhane’de İsrail tarafından Filistin’e düzenlenen saldırılarda abluka altındaki Gazze’de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’nin vurulmasının ardından vatandaşlar meydana çıktı. Gümüşhane Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri tarafından saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için dualar edildi ve Kuran-ı Kerim okundu. Grup daha sonra Türk ve Filistin Bayraklarıyla Atatürk Caddesi üzerinde sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüşün ardından grup dağıldı.

KİLİS'TE ELLER SEMAYA FİLİSTİN İÇİN AÇILDI

Kilis’te meydanda toplanan vatandaşlar sokaklara inerek İsrail’e tepki gösterdi. Cumhuriyet meydanında toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar, Israil’in Gazze’deki hastaneye yaptığı saldırıyı kınadı. Kuran-ı Kerim okuyan ve dua eden vatandaşlar İsrail’in katliamına son verilmesi gerektiğini vurguladılar. Kent genelinde araç konvoyu düzenleyen vatandaşlar, protestosunu sonlandırdı.

ANTALYA’DA PROTESTO

İsrail tarafından Filistin’e düzenlenen saldırılarda abluka altındaki Gazze’de bulunan hastanenin vurulmasının ardından Antalya'da toplanan vatandaşlar eylem yaptı. Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık yüzlerce kişinin öldüğü hastane saldırısını protesto etti.

Meydanlara inen vatandaşlar, İsrail'e tepki gösterdi.

EDİRNE'DE İSRAİL'İN SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

Edirne'de Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen yaklaşık 50 kişilik grup sloganlar atarak İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım boyutuna ulaşan saldırılarını protesto etti.

OTO KURTARICILAR İSRAİL'İ PROTESTO İÇİN BİR ARAYA GELDİ

İsrail'in hastane saldırısı Oto Çekiciler Federasyonu tarafından kınandı. İstanbul'da Kavacık'ta toplanan üyeler, saldırıyı protesto etti.

ERZİNCAN'DAN FİLİSTİN’E DESTEK

Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlenen saldırının ardından Erzincan'da meydana çıkan vatandaşlar İsrail’e tepki gösterirken Filistin için dualar etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...