Tgrt Haber

Türkiye'den Gazze'ye destek! Yardım götürecek uçak yola çıktı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Ekim 2023 09:43 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 11:02
Türkiye'den Gazze'ye destek! Yardım götürecek uçak yola çıktı

Türkiye'den, Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı Mısır'a hareket etti. Aralarında doktorların da bulunduğu sağlık ekibi, El-Ariş Havalimanı ve Refah Sınır Kapısı'nda kurulacak sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını yürütecek.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları iki haftadır aralıksız devam ediyor. Saldırılarda çok sayıda vatandaş hayatını kaybederken abluka altındaki Gazze​'ye günlerdir yardımlar ulaştırılamadı ve sınırdan da kimse çıkamadı. Gazze​ Şeridi ile Mısır​ arasındaki tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı dün saat 10.00 itibarıyla açıldı.

TÜRKİYE​'DEN FİLİSTİN​'E YARDIM

TürkiyeFilistin​'e yardım amacıyla Mısır​'a uçak gönderiyor. 20 kişilik uzman hekim ve tıbbi malzeme taşıyan Cumhurbaşkanlığı uçağı Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Mısır​'a gidiyor. Gönderilen yardım uçağı ile ilgili bilgilendirmeyi ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1716000774608629904

SAHRA HASTANELERİ KURULACAK

Buna göre, 20 kişilik uzman ekip, Mısırlı yetkililerle koordineli şekilde Gazze​ halkının ihtiyaç duyduğu ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların tespitini yapacak. Ekip ayrıca, Mısır​ Sağlık Bakanlığı ile yapılan planlamalar çerçevesinde El-Ariş Havalimanı'nda ve Refah Sınır Kapısı'nda kurulması planlanan sahra hastanelerinin fizibilite çalışmalarını da yapacak.

Türkiye'den Gazze'ye yardım götürecek uçak yola çıkmaya hazır

Ayrıca Mısır​ Sağlık Bakanlığı tarafından iletilen ihtiyaç listesindeki ilaç, tıbbi sarf malzemesi ve tıbbi cihazların Türkiye​'ye ait 3 kargo uçağıyla, El-Ariş Havalimanı'na gönderilmesi planlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...