Tgrt Haber

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in Batı Şeria'daki saldırılarına sert tepki: Lanetliyoruz

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
23 Haziran 2023 00:08 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 00:41
Dışişleri Bakanlığından İsrail'in Batı Şeria'daki saldırılarına sert tepki: Lanetliyoruz

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Camide kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırıyı lanetliyoruz. İsrail güçlerince Filistinli bir sivilin öldürülmesini şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye, Yahudi​ yerleşimciler tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında gerçekleştirilen saldırılara sert tepki gösterdi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

'KURAN-I KERİM'E SALDIRIYI LANETLİYORUZ'

"Son günlerde Batı Şeria’da yeniden artan gerilimden büyük endişe duyuyoruz. Bir grup Yahudi​ yerleşimcinin, İsrail işgali altındaki Filistin​ topraklarında yer alan Urif şehrindeki bir camiye girerek kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirdikleri saldırıyı lanetliyoruz. Bu kabul edilemez nefret suçunun faillerinin en kısa sürede adalet önünde hesap vermelerini bekliyoruz.

'FİLİSTİNLİ SİVİLİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINIYORUZ'

Yine Batı Şeria’nın muhtelif yerlerinde yerleşimci grupların yaptıkları saldırıları ve İsrail güçlerince Filistinli bir sivilin öldürülmesini şiddetle kınıyoruz. İşgal altındaki Filistin​ topraklarında Yahudi​ yerleşimcilerce Filistinli yerel halka, ibadethanelerine, konutlarına ve malvarlıklarına yönelik gerçekleştirilen tüm saldırıların ve İslam düşmanlığı dahil nefret suçlarının engellenmesinin İsrail Devleti’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan bir yükümlülüğü olduğunu bir kez daha vurguluyoruz."

NE OLMUŞTU?

İşgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi​ yerleşimcilerin Filistinlilere karşı toplu saldırıları sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

İsrail’in Batı Şeria’daki kanlı baskınlarının ardından bölgede gerilim tırmanırken, Filistinlilere yönelik saldırılara Yahudi​ yerleşimciler de katıldı. İsrail ordusunun korumasındaki yerleşimciler, Ramallah yakınlarındaki Turmusaya beldesinde Filistinlilere ait onlarca ev ve aracı ateşe verdi. Buna tepki gösteren belde sakinleri ile yerleşimciler arasında olaylar çıktı.

Göğsünden vurularak ağır yaralanan bir Filistinli hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yerel kaynaklar, Turmusaya beldesinde saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlinin 27 yaşındaki Ömer Ebu el-Katin olduğunu aktardı.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...