Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Özgür Özel’den tazminat kazandı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Haziran 2023 12:55 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 13:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’li Özgür Özel’den tazminat kazandı

Kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle CHP Grup Başkanı Özgür Özel'e tazminat davası açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 bin lira kazandı.

Muhalefet kanadının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ı hedef alan sözleri, tazminat davalarını da beraberinde getirmeye devam ediyor. Bu sefer tazminata mahkum olan isim CHP​'den Özgür Özel oldu.

50 BİN LİRA MANEVİ TAZMİNAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın, sosyal medya​ hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi, bugün görülen duruşmada, 26 Nisan 2023'deki konuşmasında mesnetsiz ithamlarla ve hakaretamiz ifadelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in 50 bin lira manevi tazminata mahkum edildiğini açıladı.

ÖZEL NE DEMİŞTİ?

Gezi Parkı davası kararları açıklandıktan sonra Çağlayan Adliyesi önünde CHP'li Özgür Özel bir açıklamada bulunmuştu. Özel, "Bu saray rejimin korkak efendileri tir tir titreyecek. Bütün Türkiye'ye söz veriyoruz. Bu kumpası kuranlar, beraat etmiş kişilere yeniden yargılama kararı verenlerden serbest bırakılmış Osman Kavala'yı cezaevi önünde bir daha yakalanlardan hesap soracağız. Gezi özgürdür! Kavala özgürdür, tutuklanan bütün arkadaşlarımız özgürdür!Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkûm olacaktır, hesap verecektir!" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin üzerine Erdoğan'ın avukatları devreye girerek, "Cumhurbaşkanı'nın kişilik haklarına ağır saldırı teşkil ettiği" iddiasıyla 250 bin liralık manevi tazminat davası açılmıştı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...