Tgrt Haber

Tuzla’da şantiyede 2 işçi göçük altında kaldı!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
11 Ağustos 2024 17:42 - Güncelleme : 11 Ağustos 2024 23:51

Son dakika haberi: Tuzla’da şantiyede meydana gelen göçük altında kalan 2 işçiden acı haber geldi. İşçilerin cansız bedenine ulaşıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

İstanbul​ Tepeören Karacabey caddesinde saat 17.30 sıralarında bir şantiyede göçük meydana geldi. İddiaya göre, 2 işçi göçük altında kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Tuzla’da şantiyede 2 işçi göçük altında kaldı! - 1. Resim

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, göçüğün sivil vatandaşa ait inşaat sahasında meydan geldiği ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğu belirtildi.

Tuzla’da şantiyede 2 işçi göçük altında kaldı! - 2. Resim

2 İŞÇİDEN ACI HABER

Enkaz altında kalan işçilerin cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul İtfaiyesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise "Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce sağlık ekiplerine teslim edildi." ifadesi kullanıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı.

İSKİ'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından da olayla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "11 Ağust'os 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak'ta meydana gelen göçük olayının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile ilişkili olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Olayla ilgili olarak bazı kaynaklarda İSKİ'ye bağlı taşeron firmanın çalışanlarının göçük altında kaldığı belirtilmiştir. Bahse konu olan göçük, bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana gelmiş olup; İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür. Göçük sonucunda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2 işçinin hayatını kaybetmesi ile ilgili müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Tuzla'da bir şantiye alanında yaşanan iş kazası nedeniyle 2 işçimizin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bakanlığımız tarafından olayla ilgili inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirilmiştir. Konuyu yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

4 GÖZALTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Tuzla'da villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı esnada 2 işçinin göçük altında kalarak hayatını kaybettiği olayla ilgili açıklama yapıldı. 4 kişinin gözaltına alındığının belirtildiği açıklamada, “Yapılan incelemelerde villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ila 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır” denildi.

MÜTEAHHİDİ YAKALAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Açıklamada, yaşanan kazada E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri ile S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörlerin gözaltına alındığı, müteahhit M.Z.V.'yi Muğla'da yakalama çalışmalarına devam edildiği ifade edildi. Gözaltına alınan 4 kişinin “iş kazası” suçundan adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...