Tgrt Haber

Tuzla'da teğmenler "cunta" kurmuş! Bildiri hazırlığı bile yapmışlar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Yeni Şafak
14 Aralık 2023 10:45 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 12:39
Tuzla'da teğmenler "cunta" kurmuş! Bildiri hazırlığı bile yapmışlar

Tuzla Piyade Okulu’ndaki darp ve fişleme iddiaları sonrası başlatılan soruşturmanın altından teğmenlerden oluşan bir oluşum çıktı. Söz konusu grubun dindar öğrencileri fişledikleri, namaz kılanları darbedip baskı altına aldıkları öne sürüldü. İddiaya göre aynı grup bir bildiri de hazırladı ancak yargılanma korkusu ile bunu yayımlamadı.

Tuzla Piyade Okulu'nda bazı öğrencilerin namaz​ kaldıkları için darbedildiği iddialarını ardından başlatılan soruşturmaya ilişkin yeni iddialar ortaya atıldı. Söz konusu iddiaya göre okulda eğitim gören öğrencilere yönelik baskı ve zorbalığın arkasında teğmenlerden oluşan bir grup bulunuyor.  

İBADET EDENE FİŞLEME

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, cunta dönemlerini hatırlatan yöntemlerle öğrencileri sindiren ve kendilerini Atatürkçü olarak tanımlayan teğmen grubu, öğrencilik dönemlerinde terör estirmeye başladı. Okul mescidinde namaz kılan öğrencileri “Atatürk düşmanı”, “tarikatçı-cemaatçi”, “irticacı” gibi ifadelerle fişleyen grup, dindar subayları fotoğraflarını kurdukları whatsapp gruplarından paylaşıp, hedef gösterdi. 

WHATSAPP'TA ZORBALIK

Bütün öğrencilerin bulunduğu 3 farklı WhatsApp grubunda; namaz kılan, şehitlik ziyareti yapan kursiyer subayların gizlice çekilmiş fotoğrafları paylaşılarak, kendilerinden izahat vermeleri istendi.

Hedef gösterilen kursiyer subaylardan bazıları, tarikatçı olmadıklarını ispatlamak adına, “Ne namazı, alnım secde görmedi” gibi ifadelerle kendilerini savunmak zorunda kaldı. Tarikatçı olduklarını iddia ettikleri subayların kendilerini açık etmeleri için, gruplarda tarikatlara ve liderlerine ağır küfürler edildi. Alt sınıflarla da irtibata geçilerek “tarikatçı” subayları fişlemeleri istendi.

TÖRENDE İĞNE KRİZİ

100’e yakın teğmenden oluşan grubun sözlü tacizleri 10 Kasım törenlerinde yaşanan bir olayla fiili saldırıya dönüştü. Dosyaya giren ifadelere göre, 10 Kasım’da gerçekleştirilecek tören öncesinde Atatürk fotoğrafları dağıtıldı. Piyade Teğmen A.A.’nın da aralarında olduğu birkaç kursiyer subay, toplu iğne yetmeyince fotoğrafları yakalarına takamadı.

Bunun üzerine K.Ş. isimli teğmen, tören alanında “Atatürk resmini neden takmıyorsun? Cemaatçi misin sen s..... git” diyerek, Teğmen A.A.’ya çıkıştı. Bununla da kalmayan K.Ş., zor kullanarak resmi A.A.'nın yakasına takmaya çalıştı. Gördüğü muameleye sinirlenen Teğmen A.A. ise fotoğrafı iğne olmadığı için takamadığını izah etmek zorunda kaldı. Araya giren bölük komutanının emriyle getirilen iğneyle A.A. resmi yakasına tutturabildi.

"SÖKERLERSE DÖVÜYORUZ BEYLER"

Ancat gerilim törenden sonra da devam ederken, koğuşuna giden Teğmen A.A., bu kez baskıcı gruptan 15’e yakın teğmen tarafından taciz edildi. Teğmenler S.Y., U.T., S.Ç., Atatürk fotoğrafını kastederek, “Ya seve seve ya ....  takacaksın, Bir gün gelecek hepiniz Atatürk’e secde edeceksiniz” ifadeleriyle Teğmen A.A.’ya hakaret etti. O günün akşamında ise Teğmen B.İ., tarikatçı diye yaftalanan Teğmen A.A.’ya ağır küfürler savurdu.

3 ĞÜN SONRA İKİNCİ BASKIN

Bununla da yetinmeyen cuntacı teğmenler, 3 gün sonra R.A. öncülüğünde organize olarak, 3 teğmenin kaldığı koğuşun kapısına 3 Atatürk resmi yapıştırdı. Kursiyer teğmenler WhatsApp grubunda “Sökerlerse dövüyoruz beyler” notuyla kapının fotoğrafını paylaştı. Bu paylaşıma yapılan yorumlar da ağır hakaret içerikli oldu.

Kursiyer Teğmen M.F.Ş., koğuşa gelince taciz amacıyla asılan fotoğrafları sökerek cebine koyarken, M.F.Ş.’yi gözetleyen bir cuntacı, kapının fotoğrafını grupta paylaşarak “Atatürk resmini sökerek çöpe atmışlar” ifadeleri ile diğer arkadaşlarını provoke etti.

Olaylar ra bu noktadan sonra çığrından çıktı. Mesajı gören kursiyer Teğmen R.A. tarafından organize edilen 70-80 kişilik grup, koğuşa baskın düzenleyerek 3 kursiyer teğmene “Atatürk düşmanları” nidaları ve yumruklarla saldırdı. Teğmenlerinz üniformalarındaki apoletleri ve Türk bayrakları söküldü.

DARP​ RAPORU ALIP ŞİKAYET ETTİLER

Durumdan haberdar edilen bir üsteğmenin olay yerine gelmesiyle grup dağıldı, saldırıya uğrayan kursiyer teğmenler ise Tuzla Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Olayla ilgili başlatılan idari soruşturmada 3 kursiyer teğmen ile saldırganlardan sadece 4 kursiyer teğmen zorunlu idari izne çıkarıldı. Bunun üzerine darbedilen 3 teğmen, yaşananları yargıya taşıdı.

Grup hakkında “kasten yaralama”, “tehdit”, “hakaret”, “kutsala hakaret”, “kişisel verileri hukuka aykırı şekilde vermek, ele geçirmek” suçlamarında bulunan 3 şikayetçi asker, ayrıca hakaret ve darp nedeniyle de manevi tazminat talep etti.

Olay hakkındaki idari tahkikatın devam ettiği bildirildi.

BİLDİRİ FİKRİ RAFA KALKTI

Diğer yandan zorba oluşumun, darbe dönemlerini andıran bir bildiri yayınlamayı dahi gündemine aldığı ifade edildi. Bir teğmenin WhatSapp'tan “Bir bildiri olabilir. İsimsiz bir şekilde devre adına. Basına yansırsa güzel olur” teklifinde bulunduğu, öneriye destek çıkanlar olsa da yargılanma korkusuyla bu girişimden vazgeçildiği belirlendi. 

Zorba gruba ait WhatsApp gruplarında ayrıca, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerini hedef alan hakaret ve tehditlerde bulunulduğu da tutanaklarla tespit edildi. Bunun yanında grubun, tarikatçı şeklinde fişledikleri öğrencileri kamuoyunun gündemine getirmek için de çaba gösterdiği, bu doğrultuda 10 Kasım'da yaşanan olayı bazı yargı mensuplarına, siyasetçilere ve medya organlarına servis ettikleri belirlendi.

 

Kaynak: Yeni Şafak
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...