Tgrt Haber

Uçuş sayısı belli oldu! İstanbul Havalimanı zirvede

30 Ocak 2024 22:07 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 22:37
Uçuş sayısı belli oldu! İstanbul Havalimanı zirvede

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı, Avrupa Havacılık Raporu’nu yayımladı. Buna göre, Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında ilk sırada İstanbul Havalimanı yer aldı.

Avrupa​ Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın Avrupa Havacılık Raporu'na göre İGA İstanbul​ Airport, 15-21 Ocak'ta günlük ortalama bin 301 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldı.

ZİRVE İSTANBUL HAVALİMANI’NIN

İstanbul Valiliği’nin konuyla ilgili X hesabından yapılan paylaşım şöyle:

“İstanbul Havalimanı, Ocak ayında Avrupa'nın zirvesinde. Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı'nın Avrupa Havacılık Raporu'na göre İGA İstanbul Airport, 15-21 Ocak'ta günlük ortalama 1301 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldı.”

İstanbul Havalimanı, Avrupa'nın en büyük ve dünyanın en büyük üçüncü havalimanı. 2018 yılında hizmete açılan havalimanı, yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip. Havalimanı, İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde, Karadeniz kıyısında yer almakta.

İGA uçuş rekoru kırdı.

İstanbul Havalimanı, 100'den fazla havayolu şirketine ev sahipliği yapmakta. Havalimanı, İstanbul'u dünyanın her yerinden direkt uçuşlarla bağlıyor.  İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin turizm ve ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Havalimanı, İstanbul'u bir küresel havacılık merkezi haline getirmeye yardımcı oluyor.

İstanbul Havalimanı'nı, günlük ortalama bin 164 uçuşla Londra Heathrow Havalimanı ile bin 103 uçuşla Amsterdam Schiphol Havalimanı izledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...