Tgrt Haber

Ülkenin doğusu kara teslim: Her yer buz kesti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 16:25 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 16:25
Ülkenin doğusu kara teslim: Her yer buz kesti

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda il beyaza büründü. Nehirler hatta kıyafetler bile eksiye düşen hava sıcaklığında dondu. Her yerin buz tuttuğu şehirlerde vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM), kar yağışı​ uyarısında bulunduğu kentler beyaza büründü. Soğuk hava​ ülkenin doğusunu esir aldı. Kar yağışı 7 bölgede etkili oldu.

Ağrı’da hava sıcaklığı eksi 12'leri gördü, çamaşır ipine asılan kıyafetler dondu. Evlerin çatı ve pencerelerinde buz sarkıtları oluşurken kentten geçen murat nehri donmaya başladı.

Eski 12'leri gören kentte cadde ve sokaklar karla kaplandı, dondurucu soğuk nedeniyle araç camları buz tuttu.

AYDER YAYLASI DA KARLA KAPLANDI

Rize​ Çamlıhemşin’de her yıl yüzlerce kişinin ziyaret ettiği Ayder Yaylası da karlar altında kaldı. Yaylada kar kalınlığı 25 santimetrenin üzerine çıktı.

Bölgeyi beyaz örtüsüyle görmek isteyen vatandaşlar yaylayı ziyaret etti.

Ülkenin doğusu kara teslim: Her yer buz kesti

PALANDÖKEN'DE OTELLER DOLDU

Erzurum'da da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Sıcaklığın sıfırın altında 11 derece ölçüldüğü kentte yoğun kar yağışıyla birlikte
araç camları ve şadırvanlar buz tuttu.

Belediye ekipleri kent genelinde kar ve buz temizleme çalışmasını sürdürüyor. Türkiye​'nin gözde kayak merkezlerinden biri olan Palandöken'de ise kayak keyfi sürüyor.

Ülkenin doğusu kara teslim: Her yer buz kesti

KAR KILINLIĞI 1 METREYİ GEÇTİ

Kar kalınlığı 1 metreyi geçti. Otellerde yılbaşına doğru doluluk oranının yüzde yüze çıkması bekleniyor.

Ardahan'da etkili olan kar yağışının ardından, Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Hazar denizi'ne dökülen kura nehri'nin yüzeyi buz tuttu. Hava sıcaklığı da sıfırın altında 11 dereceye kadar düştü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...