Tgrt Haber

Van'daki deprem sonrası gözden kaçan ayrıntı! Naci Görür açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 14:19 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 14:24

Van'da bu sabah meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremle ilgili Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, sosyal medyasından çok önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

Van'da bu sabah 4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, deprem bölgede kısa süreli paniğe neden olmuştu. Van'daki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

"2011'DEKİ DEPREMİ BU FAY ÜRETMİŞTİ"

Prof. Dr. Görür yaptığı paylaşımda, "Van, Keçikayası/Saray’da deprem oldu. Deprem 4.0 büyüklükte ve Van Fayı üzerinde. 2011’deki depremi bu fay üretmişti" ifadelerine yer verdi.

2011'DE AYNI FAYDA 7.2'LİK DEPREM OLMUŞTU

Görür'ün dikkat çektiği Van depreminin, merkez üssü Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesi olmuştu. 23 Ekim 2011'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem kent merkezi, Erciş ilçesi ve birçok köyde büyük hasara yola açmış; 604 kişi yaşamını yitirmişti.

Van'daki deprem sonrası gözden kaçan ayrıntı! Naci Görür açıkladı

MALATYA DEPREMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Görür, Malatya'da yaşanan 4 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak da, "Malatya Kale’de 4.0 deprem. Deprem DAF’a paralel, küçük kavisli bir fayın üzerinde. Tabii bu fay da DAF sistemi içinde, geçmiş olsun" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...