Tgrt Haber

YSP'li Sırrı Süreyya Önder'den CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na destek: Kardeşimizdir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2023 17:21 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 17:42
YSP'li Sırrı Süreyya Önder'den CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na destek: Kardeşimizdir

YSP’nin İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreyya Önder, TSK’ya yönelik skandal bir suçlamada bulunan CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na destek çıktı.

CHP​ Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yönelik skandal suçlamalarda bulunmuştu... TSK​'nın 15 köylüyü helikopterden attığı iftirasında bulunan Tanrıkulu, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" ifadelerini kullanmıştı.

Skandal sözlerin yankıları sürerken seçim öncesi YSP ile birleşen HDP cephesinden Tanrıkulu’na destek geldi. Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Tanrıkulu'na destek çıkıp, hakkında başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.

“KARDEŞİMİZDİR”

Tanrıkulu’na destek çıkan Önder, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yıllarca hak mücadelesi verdi. Mazlumların yanıbaşında durdu. Kardeşimizdir. " ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN TANRIKULU'NA SERT TEPKİ

Öte yandan G20 Zirvesi sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'yı hedef alan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na sert ifadeler kullandı. Erdoğan, "Bu namertçe hakaret, iftiralar cezasız kalmayacaktır" diye konuştu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...