Tgrt Haber

Yüksekova'da çığ felaketi: Kar kalınlığı 10 metreyi geçti

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Ocak 2024 22:25 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 22:31

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Dağlıca köyü yolunda meydana gelen yoğun kar yağışı ve tipi sonrasında oluşan çığ, 10 metreyi aşan kar kalınlığına ulaştı. Çığ nedeniyle yol kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri zorlu bir çalışma yürütüyor.

HakkariYüksekova​'da çığ​ bölgesindeki kar kalınlığı 10 metreyi geçti. İlçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca köyü yolunda, dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı​ ve tipiden sonra çığ meydana geldi. Çığ, yolu tamamen kapatarak ulaşıma engel oldu.

Yüksekova'da çığ felaketi: Kar kalınlığı 10 metreyi geçti

EKİPLER YOĞUN MESAİ HARCIYOR

Çığ nedeniyle kapanan yolu açma çalışmaları için Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefliği ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekiplerin çalışması, hava muhalefeti nedeniyle zaman zaman aksadı. Ancak ekipler, yolun bir an önce açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Çığ nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşlar, ulaşım ve yaşam sıkıntısı çekiyor. Vatandaşlar, ekiplerin çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını bekliyor.

Yüksekova'da çığ felaketi: Kar kalınlığı 10 metreyi geçti

ÇIĞ RİSKİ DEVAM EDİYOR

Hakkari Valiliği, bölgedeki çığ riskine dikkat çekerek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilik, vatandaşların çığ riski olan bölgelerden uzak durmaları ve gerekli tedbirleri almaları gerektiğini bildirdi. Açılan yollarda oluşan 10 metreyi aşan kar tünelleri görenleri şaşırtırken ekipler, yolun tamamının açıldığını belirtti.

Öte yandan, ekipler ilçe merkezinde Yüksekova Belediyesi ve karayolları ekipleri yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...