Tgrt Haber

Yunan Adaları'na Türk akını! Tatili fırsat bilip kuyruğa girdiler

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Temmuz 2024 15:27 - Güncelleme : 13 Temmuz 2024 15:31

15 Temmuz pazartesi gününün resmi tatil olmasını fırsat bilen vatandaşlar, Midilli Adası'nda geçirmek için yollara düştü. Tatilciler, Ayvalık'da deniz Hudut Kapısı önünde kilometrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Yunan adalarını 15 Temmuz​ yoğunluğu bekliyor.

Balıkesir'in Ayvalık​ ilçesinden Midilli Adası​'na, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesinde feribot seferlerinin düzenlendiği deniz hudut kapısında yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerden gelen tatilciler, Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde kuyruklar oluşturdu.

Yunan Adaları'na Türk akını! Tatili fırsat bilip kuyruğa girdiler - 1. Resim

TATİL 3 GÜNE UZADI, TATİLCİLER YOLLARA DÖKÜLDÜ

3 günlük tatili fırsat bilen tatilciler nedeniyle Ayvalık ile Midilli arasında karşılıklı seferler düzenleyen 4 firmaya ait feribotların günde karşılıklı dörder sefer yapacakları öğrenildi.

Sabah ve öğle saatlerinde kalkan feribotlar yolcuların yanı sıra özel araçları da taşırken, her feribotun dolu gidip dolu geldiği öğrenildi.

Yunan Adaları'na Türk akını! Tatili fırsat bilip kuyruğa girdiler - 2. Resim

TÜRKİYE​'YE NAZARAN UCUZ

3 günlük tatilin ilk gününde 2 bin kişinin Yunanistan​'ın Midilli Adası'na gitmesi ve tatil süresince bu sayının 5 bini aşması bekleniyor.

Ayvalık’ta bir seyahat acentesinin yetkilisi Nevzat Turhan, yaşanılan yoğunluğun sebebinin 15 Temmuz tatili olduğunu kaydederek, “Bunun bir başka nedeni de Nisan ayı ile birlikte başlayan kapıda vize uygulamasıdır.

Zaten pandemi sonrasında da Midilli Adası’na yönelik talep yoğunlaşmıştı. Kapıda Vize Uygulaması ile birlikte bu yoğun artış katlanarak devam etti.

Yunan Adaları'na Türk akını! Tatili fırsat bilip kuyruğa girdiler - 3. Resim

Bugün 15 Temmuz tatili nedeniyle belki de Midilli-Ayvalık arasındaki seferlerin en kalabalık günü olacak.

Bu yoğun talebin artma sebebi; Midilli’deki yemek-içmenin, eğlence sektörünün Türkiye’ye nazaran bizim halkımıza biraz daha ucuz gelmesi ve adadaki kültürün Türk kültürüne yakın olması da bu rağbeti arttırıyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...