Tgrt Haber

Zincir marketteki etiket oyununu böyle ifşaladı: Reyondan kasaya kadar 10 TL arttı

13 Aralık 2022 13:45 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 14:38
Zincir marketteki etiket oyununu böyle ifşaladı: Reyondan kasaya kadar 10 TL arttı

Zincir marketlerin etiket oyunu bir kez daha ifşalandı. Raflardan birinden 81,50 TL yazan süzme peyniri satın alan bir kişi, kasaya gidip parayı ödedikten sonra fişte yazan tutarı görünce şaşkınlığını gizlemedi. Rafta 81,50 TL'ye satılan peynir kasadan 89,50 TL'ye geçti.

Son dönemde fahiş fiyat oyunuyla hem vatandaşların hem de politikacıların tepkisini çeken zincir marketlerle bir skandal daha gün yüzüne çıktı. Son dönemde enflasyonun üzerinde yaptıkları zamlarlar vatandaşı adeta çileden çıkaran zincir marketlerden biri yine bir skandala imza attı.

YİNE AYNI MANZARA

Daha önce birçok kişinin başına gelen durum bu sefer başka bir vatandaşın başına geldi. Evine peynir​ almak isteyen vatandaş​ raf fiyatını 81,50 TL olarak gördüğü ürünü sepetine koyup, başka malzemeler de aldıktan sonra kasanın yolunu tuttu.

Zincir marketteki etiket oyununu böyle ifşaladı: Reyondan kasaya kadar 10 TL arttı

KAPIDA FİŞE BAKTIKTAN SONRA KALAKALDI

Aldığı ürünlerin parasını ödedikten sonra kapıda fişe bakmayı ihmal etmeyen vatandaş, karşılaştığı manzara karşısında adeta şok oldu. Çünkü 1 kilogramlık süzme peynirin kasa fiyatı 89,50 TL idi. Yani raf ve kasa fiyatı arasında tamı tamına 8 TL fark vardı.

HERKESE UYARIDA BULUNDU

Başına gelen olay sonrası herkese uyarıda bulunan vatandaş, fişlerin muhakkak kontrol edilmesi gerektiğini; aksi takdirde bu şekilde vatandaşın cebindeki paranın haksızca eriyeceğini dile getirdi.

Zincir marketteki etiket oyununu böyle ifşaladı: Reyondan kasaya kadar 10 TL arttı

DENETİMLER ARTIRILDI

Diğer yandan yaşanan bu ve benzeri olayların ardından Ticaret Bakanlığı ile belediyeler de düğmeye bastı. Zabıta ekipleri, girdikleri marketlerde ürünleri tek tek kontrol ederek raf ve kasa fiyatlarının uyumlu olup olmadığını denetliyor. Kurallara uymayan marketlere rekor cezalar geliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mahmut14 Aralık 2022 12:23

Bunun adı fiyat farklıdır. Bu durum enflasyona neden olmaz. Etiket oyunu falan değildir. Günlük 500 etiket değişiyor. Çalışan sayısı az. Buda hatalara neden oluyor. Gidersin mağazaya anlatırsın fiyat farkını alırsın. Beyin yoksunları. Etiket farkını enflasyona neden olduğunu algılamayacak kadar hulooo olanlara duyurulur.

Fatih13 Aralık 2022 15:06

Dün akşam Çankaya aşağı ayrancı migros marketten küçük boy elektrikli ısıtıcı aldım. Raf fiyatı 179 TL ve kasada geçen fiyat 199 TL. Bildiğin dolandırıcılar.

Sonraki Haber Yükleniyor...