Tgrt Haber

Zamana yetişemiyor musunuz? Hadi, yeni bir pencereden bakalım

19 Eylül 2024 16:15 | Güncelleme :19 Eylül 2024 16:17

Huzurlu ve dengeli bir yaşamın peşinde olanlar için çıkan yeni kitabıma dair bilgileri sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum.

Bu kitap haftanızı 8 güne, gününüzü 48 saate çıkarmayacak ama var olan zamanınızı hayatınızın bütününü daha verimli, anlamlı, keyifli değerlendirebilmeniz için alan oluşturmanıza dair şeyler öğretecek ve düşündürecek.

Zamanı Yönetme Becerisi isimli kitabımı niye yazdım?

Hiçbir şeye yetişemiyorum’

’Kendime ayıracak vaktim yok’

‘İş ve ev arasında hayatım sıkışıp kaldı’

 ‘Zaman geçiyor ama isteklerimi gerçekleştiremiyorum"

Bu şikayetler size tanıdık geliyor mu?

GERÇEK SORUN NEDİR?

Günümüz dünyasında çoğumuz benzer şikayetlerde bulunuyoruz: Zaman yetmiyor! İş, aile, sosyal hayat derken kendimize vakit ayıramadığımızı fark ediyoruz.

Peki, gerçekten sorun zamanın yetersizliği mi?

 Yoksa zamanı, hayatımızdaki diğer önemli kişileri ve isteklerimizi, kendimizi de dahil ederek yönetebilseydik, yine aynı şikayetlerde bulunur muyduk?

Hayatımızı nasıl daha anlamlı ve verimli hale getirebiliriz?

HAYATIN ALTIN KURALI

Eğer siz de bu sorulara yanıt arıyorsanız, hadi, birlikte yol haritası çıkaralım…
Amacım, ‘zamanım yok’ engeline takılmadan arzu ettiğimiz hayatın gerçekleştirebileceğimiz kısımlarını yaşayabilmek.

‘HAYIR’ DEMEYİ BİLMEK

Zaman yönetimi tüm becerileri öğrenme sürecinde olduğu gibi önce bilinçli bir çaba gerektirir, sonrasında doğal bir beceri haline gelir.  İstemek ve istediklerimizi hayatımıza entegre etmek altın kural!

 Kitapta, zaman yönetimi için taktik, teknik ve stratejiler sunuyorum. Ancak bunların tek başına yeterli olmadığını özellikle vurguluyor ve örneklendiriyorum. Zamanı nasıl yöneteceğinizi bilseniz de mutlu hissetmeyebilirsiniz. Tüm stratejilere hakim olsanız bile, ‘hayır’ demekte zorlanıyorsanız zaman yine kontrolünüzden çıkar.

HAYATI BÜTÜN OLARAK GÖREBİLME

Bu kitap, zamanı sadece işlerinizi halletmek için değil, hayatınızı bir bütün olarak görebilmeniz için yazıldı. Zaman, terazi gibidir. Hayatı o teraziye yerleştirirseniz ve istikrarlı şekilde bu yolda ilerlerseniz hayatın tadını çıkarmamak için hiçbir sebep yok.

ÜRETKENLİK İÇİN STRATEJİLER

Zamanı Yönetme Becerisi kitabım 10 bölümden oluşuyor. Zamanın ne anlama geldiği, boş zamanın ruh sağlığımıza etkisi, zamanı yönetmenin psikolojik engelleri, ek beceriler (hayır diyebilme, hedef belirleme, erteleme), zaman tuzakları ve hırsızları, verimlilik ve üretkenlik için zaman yönetimi stratejileri gibi konuları ele alıyor. Zaman yönetimi, sadece stratejileri ve teknikleri bilmekle sahip olabileceğimiz bir beceri değil bunu da vurguluyor.

HERKES İÇİN BİR REHBER

Zamanı Yönetme Becerisi kitabım herkes için yazıldı. Rolümüz her ne olursa olsun çocuk, anne/baba, öğrenci, eş, arkadaş vs… iş hayatında, aile içinde veya kişisel gelişim yolculuğunda zamanı daha iyi yöneterek hayatının akışını daha iyi hale getirmek isteyen herkesin bu kitaptan esinleneceği bilgiler var.

Bunun yanı sıra danışanlarıyla beceri çalışması yapmak isteyen meslektaşlarım da faydalanabilir.

Evli ve iki çocuklu bir kadın olarak, kendi hayatımda deneyip uyguladığım ve klinik psikolog olarak danışanlarımla üzerinde çalıştığım zaman yönetimi becerisi, sadece bir beceri değil, aynı zamanda hayatın tadını daha fazla çıkartmak için bir vesiledir.

Benim zamanı yönetmekle ilgili motivasyonum, işleri bitirmek değil, hayal ettiğim günlük akışı yaşayabilmek. Bu perspektifle düşündüğünüzde, zaman yönetimi keyifle sahip olunan bir beceri haline geliyor. Daha az stres, daha fazla sakinlik, üretkenlik ve verimlilik, daha anlamlı bir yaşam. Eğer siz de bu yolculuğa çıkmak istiyorsanız, Zamanı Yönetme Becerisi kitabımın size eşlik etmesini isterim.

KİTAP SADECE ARAÇTIR

Her beceri gibi, zaman yönetimi de üzerine çalışıldığında etkili olur. Ancak nihai hedef, sürekli olarak zamanı ya da bir şeyleri yönetmek değil, bu beceriyi doğal bir yaşam tarzına dönüştürmektir Bir bakmışsınız, zamanı yönetiyorsunuz ve hayatınızda boşluklar oluşuyor. Unutmayın, kitap sadece bir araçtır. Asıl iş sizde…

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.