Tgrt Haber

Bir ilimizde esrarengiz görüntüler! Su çekilince ortaya çıktı, köylüler dua etmeye başladı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Ekim 2024 10:07 - Güncelleme : 16 Ekim 2024 10:08

Kahramanmaraş'ta baraj sularının azalmasıyla eski yerleşim yeri ve kalıntıları gün yüzüne çıktı. Suların çekilmesiyle ortaya çıkan manzara sonrası köylüler gördüğü bir yapı karşısında dua etmeye başladı. Eski yapıdan gelen görüntüler merak uyandırdı.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat​ ilçesindeki Menzelet Barajı altından esrarengiz görüntüler ortaya çıktı. Barajın altında kalan eski yerleşim yeri suyun çekilmesiyle ortaya çıktı. Yaklaşık 40 yıl önce yapılan baraj sonrası su altında kalan Şadalak köyü sakinleri bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı.

Bir ilimizde esrarengiz görüntüler! Su çekilince ortaya çıktı, köylüler dua etmeye başladı - 1. Resim

Yağışların azalması, kuraklığın artması ve arazi sulama neticesinde sular çekildi. Yeniden gün yüzüne çıkan köyde köprüler, çeşmeler ve ev kalıntıları görünür hale geldi.


Eski yerleşim yerinin yanı sıra köy mezarlığı dron ile görüntülendi. Esrarengiz görüntülerin ortaya çıktığı bölge Onikişubat İlçesi Ilıca Mahallesi yol güzergahı üzerinden de seyredilebiliyor. Geçmişte önemli konuma sahip bölgede tarihi kaleler ve Ali Kayası manzaralı Menzelet Barajı yer alıyor.

Bir ilimizde esrarengiz görüntüler! Su çekilince ortaya çıktı, köylüler dua etmeye başladı - 2. Resim

ESKİ MEZARLIĞI GÖRENLER DUA EDİYOR

Hüseyin Özer, ''Benim çocukluğum burası. Yıllardır su çekilmesinden dolayı eski mezarlık, köy evleri ve köprüler ortaya çıkıyor. Biz de onların geçmişine sahip çıkma adına hem burada kalıyoruz hem de deprem sonrası buraya yeniden gelmek zorunda kaldık. Mezarlıkları ziyaret edip dua ediyoruz.'' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...