Tgrt Haber

Elazığ'da şaşırtan keşif! İki kral esir alınmıştı, görüntüler merak uyandırdı

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
21 Ağustos 2024 10:25 - Güncelleme : 21 Ağustos 2024 10:36
Elazığ'da şaşırtan keşif! İki kral esir alınmıştı, görüntüler merak uyandırdı

Elazığ'ın Harput ilçesindeki tarihi kalede yapılan keşif sonrası bölgenin turistik cazibesi arttı. Harput Kalesi'nde 100 basamakla 36 metre derinliğinde bir zindan keşfedildi. İki kralın esir edildiği zindandan bazı kısımlarından görüntüler merak uyandırdı.

Türkiye’nin birçok ilinde arkeolojik kazı çalışmaları sürerken Elazığ’da yapılan bir keşif yoğun ilgi gördü. Elazığ​'ın Harput Mahallesi'ndeki Harput Kalesinde yapılan kazılarda 100 basamakla 36 metre derinliğe inen bir zindan keşfedildi.

KRALLAR ZİNADANA KAPATILDI

Artuklu Beyi Belek Gazi tarafından Kudüs Kralı 2. Baudouin ve diğer haçlı soyluların esir tutulduğu zindan görenleri hayrete düşürüyor. Belek Gazi'nin, Baudouin'in ardından Joscelin ve Galeran'ı da esir alarak bu zindana kapattığı biliniyor.

Elazığ'da şaşırtan keşif! İki kral esir alınmıştı, görüntüler merak edildi - 1. Resim

Geçtiğimiz senelerde restorasyon çalışmaları tamamlanan zindan, 2023 Mayıs ayında ziyarete açıldı. Harput Kalesinin tarihi derinliği ve restorasyon süreci, bölgenin turistik cazibesini artırarak, ziyaretçi akınını teşvik ediyor.

Elazığ'da şaşırtan keşif! İki kral esir alınmıştı, görüntüler merak edildi - 2. Resim

''NE YAZIK Kİ TARİHİMİZİ BİLMİYORUZ''

Eşi ve çocukları ile birlikte tarihi zindan inen vatandaşlardan Dursun Reçber, ''İstanbul'dan geliyoruz. Sivas Kangallıyız. Merak ettiğimizden dolayı çocuklarımızın da burayı görmesini ve tarihimizi bilmelerini istedik. Tarihimiz güzel ama ön plana çıkmıyor. Aslında insanların bilmesi gereken bir yer. Ancak ne yazık ki biz yanı başımızdaki tarihimizi bilmiyoruz. Burası bayağı da serin. Tarihi dokular çok güzel. Gelip burayı görmek lazım” dedi.

Elazığ'da şaşırtan keşif! İki kral esir alınmıştı, görüntüler merak edildi - 3. Resim

Ela Reçber ise “Buraya ilk defa geliyorum, çok beğendim. Tarihi dokusu mükemmel” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...