Tgrt Haber

Tam 5 bin 500 yıllık... Hiç bozulmamış, görenler gözlerine inanamıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Temmuz 2023 11:27 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 11:36
Tam 5 bin 500 yıllık... Hiç bozulmamış, görenler gözlerine inanamıyor

İngiltere'de sergilenen 5 bin 500 yıllık en eski insan bedeni olan 'Gebeleyn adamı' ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Görenlerin gözlerine inanamadığı mumyanın bozulmamasının sebebi ise gömüldüğü sırada uygulanan yöntem.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan British Museum’da dünyanın en eski insanı olarak bilinen bedeni “Gebelein Man” mumyası ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 19’uncu yüzyılın sonunda British Museum ekibi tarafından antik çöl kenti Gebelein (bugün Naga el-Gherira) yakınlarındaki sığ kum mezarlardan çıkarılan mumya, 100 yıldır sergileniyor.

"EN ESKİ KALINTILARDAN BİR TANESİ"

Müzede sergilenen mumyanın omzunun sağ kısmından kılıç gibi bir cisimle öldürüldüğünü belirten Müze Yetkilisi Ahmad Wicksen, “Burada bulunan beden British Museum’deki en eski kalıntılardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

SAÇ RENGİNDEN DOLAYI 'KIZIL ADAM' OLARAK DA BİLİNİYOR

5 bin 500 yıl öncesine ait olduğu belirtilen “Gebelyn Adamı” saç renginin kızıla yakın olması nedeniyle “Kızıl Adam” olarak da biliniyor. Mumyanın bozulmama sebebininse gömüldüğü çölde bulunan kumların altında doğal bir şekilde mumyalanması olduğu belirtiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...