Tgrt Haber

Deprem bölgesindeki Alper Kul isyan etti: Ne olur yanıltıcı bilgi atmayın!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
10 Şubat 2023 10:42 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 11:32
Deprem bölgesindeki Alper Kul isyan etti: Ne olur yanıltıcı bilgi atmayın!

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana geldiği 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren AFAD ve gönüllü arama kurtarma ekipleri deprem bölgelerine akın etti. Deprem bölgesindeki enkaz kaldırma çalışmalarına katılanlar arasında çok sayıda ünlü isim de bulunuyor. Kurtarma çalışmalarına koşanlar arasında bulunan Güldür Güldür’ün ünlü oyuncusu Alper Kul ise sosyal medya hesabından aldatıcı ihbarlarla ilgili sitem etti.

7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 depremle yıkılan 10 ilimiz ağır hasar aldı. On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği büyük depremde bilanço gün geçtikçe ağırlaşıyor. Farklı illerden çok sayıda vatandaşın kurtarma çalışmaları için akın ettiği deprem​ bölgesine ünlüler de hem fiziki hem maddi destek olamaya devam ediyor. Yardım için bölgeye gelenlerden tiyatro sanatçısı Alper Kul, gelen yanıltıcı ihbarların işlerini daha da zorlaştırdığıyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Deprem bölgesindeki Alper Kul isyan etti: Ne olur yanıltıcı bilgi atmayın!

“GELEN İHBARLARIN ÇOĞU ALDATMAYA YÖNELİK OLUYOR”

Alper Kul paylaşımında, "Güzel haberler de geliyor. Neredeyse hemen hemen her enkazın başında bir arama kurtarma ekibi çalışıyor. Çok güzel haberler de geliyor, az önce bu arkadan bir baba ve kızı kurtarıldı. Hâlâ bakın kaçıncı gün ama umudumuzu yitirmeyelim, herkes çalışıyor. İnşallah bu yaraları da atlatacağız. Gelen ihbarları değerlendirmeye çalışıyorlar, ama çoğu aldatmaya yönelik oluyor. Lütfen yanıltıcı bilgiler atmayın" dedi. Alper Kul, "Gelen ihbarların çoğu aldatmaya yönelik oluyor. İhbarı değerlendiren ekipler bu binayı yarım saattir arıyor. Ne olur yanıltıcı bilgi atmayın. Bu binada birisinin kaldığını söylemişlerdi. Ekipler bu binayı arıyor. Lütfen daha dikkatli olalım" sözleriyle, sahte ihbarların yapılmamasını istedi.

Deprem bölgesindeki Alper Kul isyan etti: Ne olur yanıltıcı bilgi atmayın!

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...