Tgrt Haber

Farah Zeynep Abdullah, kendisini hedef gösterdiği gerekçesiyle Nagehan Alçı’ya suç duyurusunda bulundu!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 09:38 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 10:31
Farah Zeynep Abdullah, kendisini hedef gösterdiği gerekçesiyle Nagehan Alçı’ya suç duyurusunda bulundu!

Ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, Yeşilçam oyuncularından Yılmaz Güney hakkındaki yorumu sebebiyle gündem olmuştu. Gazeteci Nagehan Alçı ise bu yorumu eleştirince ünlü oyuncu, Alçı’ya suç duyurusunda bulundu.

Fikirlerini söylemekten sakınmayan ve sık sık sosyal medya hesabından yaptığı yorumlarla tartışma konusu olan ünlü oyuncu Farah Zeynep Abdullah, oyunculuğundan çok tepki ve eleştirileriyle gündem oluyor. Geçtiğimiz günlerde Yılmaz Güney hakkında yaptığı “Sinemamızın en iyi kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan erkeği” yorumuyla yine gündem olmayı başaran Abdullah’ın yorumuna Gazeteci Nagehan Alçı kayıtsız kalmamış, büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişi. Abdullah ise bir kısım bölücü terör örgütü sempatizanlarının hedefi haline getirildiği gerekçesiyle Nagehan Alçı'ya suç duyurusunda bulundu… Abdullah, sosyal medyada kendisini tehdit edenlere yönelik de suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Farah Zeynep Abdullah, 10 Eylül'de yazar Murathan Mungan'ın Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümü nedeniyle yaptığı paylaşımın altına "Sinemamızın en iyi yürüyen erkeği ve kadın döven ve şiddet türleri açısından zengin ve etkili silah kullanan diyelim" şeklinde yorum yapmıştı. Bu yorum sonrasında 17 Eylül'de gazeteci Nagehan Alçı da sosyal medya hesabından, "Şu konjonktürde Yılmaz Güney'e, Farah Zeynep'le başlayan saldırı kampanyasının sebebi Güney'in Kürt olması. Olayın özü bu" paylaşımını yapmıştı. 

Farah Zeynep Abdullah, kendisini hedef gösterdiği gerekçesiyle Nagehan Alçı’ya suç duyurusunda bulundu!

Nagehan Alçı'nın paylaşımının ardından bölücü terör örgütü sempatizanlarının hedefi haline geldiği gerekçesiyle Farah Zeynep Abdullah avukatı Faruk Emre Akı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Abdullah, provokatif açıklaması sebebi ile Nagehan Alçı'nın "İnternet Yoluyla Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçundan hakkında dava açılarak cezalandırılmasını talep etti.

AVUKATI TEK TEK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYOR

Bu açıklamaların ardından Farah Zeynep Abdullah'ın telefonuna ve sosyal medya hesaplarına PKK adı altında tehdit mesajları gönderilmeye başlandı. Abdullah'ın avukatı, oyuncuya mesaj gönderenlerle ilgili tek tek suç duyurusunda bulunmaya başladı.

Profilleri belirlenen kişiler hakkında şikayet dilekçeleri savcılığa gönderildi. Savcılık, olayla ilgili soruşturma da başlattı. Sosyal medya hesapları bildirilen kişilere ilişkin peyderpey gönderilen şikayetler, soruşturması yapılmak üzere Bilişim Suçları Bürosuna gönderildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...