Tgrt Haber

Fazıl Say ile Selçuk Bayraktar arasında ‘ay’ polemiği!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 May 2023 07:39 - Güncelleme : 12 May 2023 07:52
Fazıl Say ile Selçuk Bayraktar arasında ‘ay’ polemiği!

Son dakika haberi: Ünlü piyanist Fazıl Say’ın Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a yönelik paylaşımlara cevap gecikmedi. Bayraktar, Türkiye’nin uzay çalışmalarını hedef alan Fazıl Say’a “İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışın” ifadelerini kullandı.

TGRT Haber'in sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalar ile elde ettiği derleme habere göre dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say​, Türkiye’nin uzay çalışmalarına katkı sağlayan bilim insanlarının projelerini alaycı bir dil kullanarak hedef aldı.

SELÇUK BAYRAKTAR​'I HEDEF ALDI...

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Selçuk Bayraktar’ın anlatmadığı “Ay’a sert iniş” projesini Selçuk Bayraktar’ın anlattığını iddia eden Say, yaptığı paylaşımla “Bayraktar'ın konuşmasını ben dün dinledim. Hayli iddialı uzay konusunda. "Ay'a sert iniş yapacağız" diyor. Sonra tekrar etti. "SERT İNİŞ" dedi. (Yani "gerisini Ay düşünsün"!) Ama ben diyim, bu ahaliyi sadece bu kesmez. Dahası lazım; "MARS'A TEKME TOKAT İNİŞ" filan demeli." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/fazilsaymusic/status/1656709614195408896

FAZIL SAY'A CEVAP GECİKMEDİ

Gündem olan Fazıl Say’ın paylaşımlarına Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tepki gösterdi. Say’ın atmış olduğu tweeti alıntılayan Bayraktar “İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışın” ifadelerini kullandı.

Bayraktar sözlerini şu ifadeleri kullanarak sürdürdü;

"Aya sert iniş" projesini ben değil, Türkiye'nin en iyi roketbilimcilerinden Doç. Arif Karabeyoğlu anlattı. Hayatını teknolojiye adamış bir mühendis olarak ben de elbette bu hedefe sonuna kadar destek olurum. Size tavsiyem, bilim insanlarına saygı duymanız. İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız. Zira, bilim de sanat gibidir, partizan tutumunuzu kaldırmaz.

https://twitter.com/Selcuk/status/1656789086156341248

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Antisay13 Mayıs 2023 20:46

Fazıl kim ne

Sonraki Haber Yükleniyor...