Tgrt Haber

Fazıl Say'dan uyarıda bulunan deprem uzmanlarına şaşırtan tepki: Anladık öleceğiz!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
22 Şubat 2023 12:18 - Güncelleme : 22 Şubat 2023 14:03
Fazıl Say'dan uyarıda bulunan deprem uzmanlarına şaşırtan tepki: Anladık öleceğiz!

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş depreminin ardından uzmanlar, İstanbul’da beklenen depremle ilgili açıklamalarda bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde deprem uzmanlarının bu açıklamalarına tepki gösteren oyuncu Doğa Rutkay’ın ardından şimdi de Piyanist Fazıl Say’dan sert bir tepki geldi. Say, “İnsan bir kere ölür, biz bin kere ölüyoruz. Anladık, öleceğiz" dedi.

İki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaraş ve 10 ilde yaralar sarılmaya devam ederken uzmanlar Türkiye’nin diğer riskli şehirleri hakkında bilgi veriyor. Özellikle İstanbul​ için beklenen deprem​ riskinden sıklıkla söz eden deprem uzmanlarına ünlülerden tepki geliyor. Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Naci Görür’ün İstanbul’la ilgili deprem uyarılarına “Artık yeter” diyerek tepki gösteren Doğa Rutkay’ın ardından Piyanist Fazıl Say’dan da benzer bir tepki geldi.

"İNSAN BİR KERE BİZ BİN KERE ÖLÜYORUZ"

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say​, olası İstanbul depremiyle ilgili deprem uzmanlarının TV programlarından ve sosyal medyada yaptığı uyarılara sitem etti. Ünlü piyanist Twitter hesabından, "Daha bir deprem bitmeden bir diğeri başlıyor o da bitmeden bir sonraki konuşuluyor! Yeter! İstanbul depremi! İnsan, 1 kere ölür. Biz 1000 kere ölüyoruz, şu bitik psikolojide, şu çaresizlikte. Ne olacak? 5 günde 3 milyon bina depreme dayanıklı hale mi gelecek? Anladık! Öleceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...