Tgrt Haber

Haluk Levent'i dolandırıcılıkla suçlayan Deniz Akkaya'ya 3,5 yıla kadar hapis talebi

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2024 11:39 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 11:43
Haluk Levent'i dolandırıcılıkla suçlayan Deniz Akkaya'ya 3,5 yıla kadar hapis talebi

AHBAP Derneği'nin kurucusu Haluk Levent hakkında Deniz Akkaya'nın ‘depremzedelerin parasını çalıyor', ‘nitelikli dolandırıcı' şeklinde paylaşımlar yapmasının ardından hazırlanan iddianamede şüpheli Deniz Akkaya'nın hakaret' suçundan 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanatçı ve AHBAP Derneği​'nin kurucusu Haluk Levent​ hakkında sosyal medya hesabından ‘hırsız', ‘nitelikli dolandırıcı', ‘depremzedelerin parasını çalıyor' şeklinde paylaşımlar  yapan Deniz Akkaya​ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Hazırlanan iddianamede, şüpheli Akkaya'nın paylaşımında Levent hakkında küçük düşürücü ve yanlış tanıtacak nitelikte ifadeler kullanıldığı belirtildi. 

DENİZ AKKYA HAPİS CEZASI TALEBİ 

Hazırlanan iddianamede Levent hakkında doğruluğu ispatlanmamış paylaşımlarla sanatçıyı küçük düşürecek ve kendisini yanlış tanıtacak nitelikte olduğu yer alırken, ayrıca dosyanın Uzlaştırma Bürosu'na gönderildiği ancak müzakereler sonucu uzlaşmanın sağlanamadığı kaydedildi. Hazırlanan iddianamede şüpheli Deniz Akkaya'nın zincirleme şekilde ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçundan 4 aydan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Haluk Levent'i dolandırıcılıkla suçlayan Deniz Akkaya'ya 3,5 yıla kadar hapis talebi - 1. Resim

DENİZ AKKAYA'NIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI 

Şüpheli Akkaya'nın ifadesine de yer verilen iddianamede, Akkaya'nın 6 Şubat'ta meydana gelen deprem​ felaketinden sonra AHBAP derneğine milyarlarca lira bağış yapıldığını, yardımların toplanmasından sonra bu derneğin toplanan yardımları amacına uygun şekilde kullanıp kullanmadığına ilişkin sosyal medyada ve çeşitli haber kaynaklarında ortaya çok ciddi iddialar atıldığını, ayrıca dernek başkanı olan Levent'in geçmişte hakkında ‘dolandırıcılık' ve ‘sahtecilik' iddialarından ötürü birçok dava açıldığını söylediği belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...