Tgrt Haber

Hayat Bilgisi'nin Ortega'sı yönetmenliğe soyundu: “Kendimi takım kaptanı olarak görüyorum”

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
04 Aralık 2022 09:36 - Güncelleme : 04 Aralık 2022 10:08
Hayat Bilgisi'nin Ortega'sı yönetmenliğe soyundu: “Kendimi takım kaptanı olarak görüyorum”

2003 yılında yayınlanan ve başrolünde usta oyunca Perran Kuman’ın rol aldığı Hayat Bilgisi dizisindeki Ortega Sedat rolüyle tanınan Paşhan Yılmazel, yönetmenliğe soyundu. Daha önce Dejavu ve The Game adlı tiyatro oyunlarında yönetmenlik yapan Yılmazel, Bumerang isimli projeyle ilk sinema filmi yönetmenliği alanındaki başarısını göstermeye hazırlanıyor.

Hayat Bilgisi dizisindeki Ortega karakteriyle hafızalara kazınan Paşhan Yılmazel, 20 yıldan uzun süredir devam eden oyunculuk kariyerinde Çılgın Dershane ve Avanak Kuzenler gibi komedi​ filmlerinde rol aldı. Aşk bu mu? Dejavu ve The Game adlı tiyatro oyunlarının yönetmenliğini yapan Yılmazel, sinema alanında ilk kez yönetmen koltuğuna oturacak. İlk filmi Bumerang ile ilgili konuşan Yılmazel, “Oyunculuk kariyerimde 23 yılı geride bıraktım. Edindiğim tecrübeleri yönetmenliğime, yazarlığıma, yeni oyunlara, yeni filmlere taşımak istiyorum.” dedi.

 “KENDİMİ DE TAKIM KAPTANI OLARAK GÖRÜYORUM”

İlk sinema yönetmenliği deneyimi Bumerang’ı Sinemaport’tan Alper Ergez’e anlatan Yılmazel, “Kendinizi nasıl bir yönetmen olarak görüyorsunuz?” sorusuna “Bu sorunun cevabını ekip arkadaşlarımın vermesini çok isterim. Çünkü ben, bizim işimizin ‘ekip işi’ olduğuna inanıyorum. Kendimi de takım kaptanı olarak görüyorum. Bütün fikirlere açık biriyim. Her türlü görüşe çok saygı duyarak alabileceğim şeyleri muhakkak almaya çalışıyorum. Her adımda farklı şeyleri deneyimlemek beni daha tecrübeli biri yapıyor. Ne kadar çok lezzeti tadarsam o kadar mutlu ve verimli olacağıma inanıyorum.  Sinemada, tiyatroda ya da dizilerde farklı türler yöneterek çalışmayı umut ediyorum. İşimi çok severek ve keyif alarak yapan birisiyim. Umarım bu fırsatlar öne çıkmaya devam eder ve ben de yeni şeyler deneyimleme şansını elde etmiş olurum.” açıklamasını yaptı.

Hayat Bilgisi'nin Ortega'sı yönetmenliğe soyundu: “Kendimi takım kaptanı olarak görüyorum”

BUMERANG'IN KONUSU

Bumerang filminin konusunu da açıklayan Yılmazel, “Üç asker arkadaşın yıllar sonra buluştuklarında başlarına iki gecede neler gelebileceğini izleyeceğiz. Ufacık bir kırılmadan bambaşka dünyalara yolculuklar yapacaklar. O yolculukların içinde hem dostluklarını tekrardan sorgulayacaklar hem de zaman zaman eski günlerine geri dönecekler. Filmimizin türü aksiyon komedi. Temposu yüksek, eğlenceyi ön plana koyan ve içinde etkileyici detaylar barındıran bir film.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...