Tgrt Haber

İtalyan şef Danilo, depremzedeler için Malatya’da mutfağa girdi: Bu ülkenin parçası olmak benim için onurdur!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Şubat 2023 13:40 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 14:03
İtalyan şef Danilo, depremzedeler için Malatya’da mutfağa girdi: Bu ülkenin parçası olmak benim için onurdur!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilden biri olan Malatya'ya gelen İtalyan şef Danilo Zanna, depremzedeler için gönüllü ekibiyle mutfağa girerek yemek pişirdi. Ünlü şef, İnönü Üniversitesindeki yemekhanede gönüllülerle beraber 2 buçuk ton sıcak yemek, 3 ton da makarna pişirdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde aynı gün gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle yıkılan 10 il, 13 milyon insanı doğrudan etkiledi. Depremin ağır hasara neden olduğu illerden Malatya​'ya gelen İtalyan şef Danilo Zanna​, depremzedeler için gönüllü ekibiyle mutfağa girdi. Danilo Zanna, "Türkiye tek yürüyebiliyor. Bu ülkenin gücü ve bir parçası olabilmek benim için büyük bir onur." dedi.

EKİBİYLE 3 TON MAKARNA VE 2,5 TON YEMEK YAPTILAR

Yemeklerin yapımında mutfaktan ayrılmayan Zanna, AA muhabirine, depremlerden dolayı çok üzüldüğünü, Malatya'ya görevini yapmaya geldiğini söyledi. Zanna, herkesin yardım yapabilmek için çalıştığına işaret ederek, "Kimseyi yalnız bırakmıyoruz. Burada kendi gönüllü ekibim var. Van'dan gelip çalışıp sonra geri dönenler oldu. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor." dedi.

Üniversitede yemek yapılması için güzel bir organizasyon olduğunu aktaran Zanna, "Bugün neredeyse 3 ton makarna ve 2,5 ton yemek yaptık ve gönderdik. Gayet güzel bir rakam. Artık buradaki şefler de bu yemekleri kendileri yapmaya devam edecekler." ifadesini kullandı.

İtalyan şef Danilo, depremzedeler için Malatya’da mutfağa girdi: Bu ülkenin parçası olmak benim için onurdur!

"KOORDİNELİ BİR YARDIM OLMASI GEREKİYOR"

Malatya'nın ardından Adıyaman​'a geçerek orada da depremzedeler için yemek yapacağını anlatan Zanna, şöyle devam etti: "Biz daha mutfak kurmadığımız Adıyaman'a geçeceğiz. Çünkü orada da mutfak açılması gerekiyor. Bütün Türkiye ve bölgelerdeki insanlara geçmiş olsun. Herkes yardım ediyor. Koordineli bir yardım olması gerekiyor. Biz de kendi kendimize hareket etmiyoruz. Kızılay ve AFAD'dan yönlendiriyorlar. Dinlenerek hareket ediyoruz çünkü çok daha büyük faydası oluyor. Yardımları için de herkese teşekkür ediyorum."

"BÜTÜN ÜLKELER İÇİN BİR ÖRNEK"

Zanna, Türkiye'nin depremler sonrasında oluşturduğu birlik ve beraberliğin, çok güçlü mesaj verdiğine dikkati çekti. Herkesin bir şekilde insanlara yardımcı olmak için çaba sarf ettiğine değinen Zanna, "Türkiye bunu bir kereden fazla gösterdi. Türkiye tek yürüyebiliyor. Bu ülkenin gücü ve bunun bir parçası olabilmek benim için büyük bir onur. Bence diğer bütün ülkeler için bir örnek." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...