Tgrt Haber

Kadir İnanır yerden yere vurulan Merve Dizdar'a sahip çıktı: Saygılı olun ve alkışlayın!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2023 09:15 - Güncelleme : 31 May 2023 10:27
Kadir İnanır yerden yere vurulan Merve Dizdar'a sahip çıktı: Saygılı olun ve alkışlayın!

Usta oyuncu Kadir İnanır, Cannes Film Festivali'nde ödül aldıktan sonra sahnedeki konuşması sebebiyle eleştirilen Merve Dizdar'a sahip çıktı. İnanır, "Saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın" dedi.

Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan​'ın yaptığı Kuru Otlar Üstüne​ filmindeki performansıyla 76. Cannes Film Festivali​'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar​, siyasi içerikli konuşması nedeniyle eleştirilmiş ve tepki toplamıştı. Usta oyuncu Kadir İnanır​'dan Dizdar’ın ödülüne destek gelirken yöneltilen eleştirilere de sert tepki geldi.

"AYAĞA KALKIN VE ALKIŞLAYIN"

TGRT Haber’den derlenen bilgiye göre; Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kadir İnanır, oyuncu Merve Dizdar ve yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ı tebrik etti ve eleştirilere de tepki göstererek "Dünyanın en büyük ikinci film festivali olan Cannes Film Festivali'nde performansıyla ödül alan Merve Dizdar'ı ve filmin yaratıcılarını yürekten kutluyorum. Kompleksli muhterislere ikazımdır; saygılı olun, ayağa kalkın ve alkışlayın" ifadelerine yer verdi. 

Kadir İnanır yerden yere vurulan Merve Dizdar'a sahip çıktı: Saygılı olun ve alkışlayın!

MERVE DİZDAR’IN ÖDÜL KONUŞMASI

En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Merve Dizdar, sonrasında yaptığı şu konuşmayla eleştirilmişti: "Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray'ın ve Nuraylar'ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum"  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...