Tgrt Haber

Ölümcül bir kimyasala adı verilen Keanu Reeves: Benim için epey havalı!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
08 Mart 2023 15:10 - Güncelleme : 08 Mart 2023 15:30
Ölümcül bir kimyasala adı verilen Keanu Reeves: Benim için epey havalı!

Dünyaca ünlü Kanada’lı aktör Keanu Reeves, adının mantar enfeksiyonlarına karşı etkili kimyasal bir bileşene verilmesi hakkında olumlu konuşmalar yaptı. Aksiyon serileri Matrix ve John Wick ile dünya çapında üne sahip olan yıldız, “Bu benim için epey havalı ve gerçeküstü” dedi.

Alman bilim insanları, mantar enfeksiyonlarını öldürmekte kullanılan yeni bir kimyasal bileşen keşfetti. Ölümcül nitelikli bu bileşene ünlü oyuncu Keanu Reeves'in adı verildi. Journal of the American Chemical Society'da yayınlanan araştırmada, bu ölümcül bileşen “keanumycins” olarak isimlendirildiği belirtildi.

" EPEY HAVALI VE GERÇEKÜSTÜ "

Araştırmacılar, 58 yaşındaki Kanadalı aktörün The Matrix ve John Wick serilerindeki dövüş yeteneklerine ithafen bu adı tercih ettiklerini belirtti. Keanumisin, lipopeptit bakteri cinsi tarafından üretiliyor. Lipopeptitler de güçlü mantar öldürücü özellikleri nedeniyle antibiyotik olarak kullanılıyor.

24 Mart'ta vizyona girecek John Wick 4 için geri sayıma geçen dünyaca ünlü aktör, adının bu şekilde anılmasının çok havalı olduğunu söyledi. Bir söyleşide hayranlarıyla bir araya gelen Keanu Reeves, "Adını 'John Wick' koymalıydılar ama bu benim için epey havalı ve gerçeküstü. Teşekkürler bilim insanları. Bize yardım ettiğiniz için teşekkürler ve iyi şanslar" dedi. Araştırma ekibi lideri Sebastian Götze, "Lipopeptitler mantarları o kadar etkili biçimde öldürüyor ki onlara Keanu Reeves'in adını vermeyi uygun bulduk. Çünkü o da rollerinde son derece ölümcül" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...