Tgrt Haber

Zeki Müren ve Ajda Pekkan gibi efsaneleri giydiren ‘Moda Kralı’ Nail Yurdakul hayatını kaybetti!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
31 Temmuz 2023 12:04 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 14:56
Zeki Müren ve Ajda Pekkan gibi efsaneleri giydiren ‘Moda Kralı’ Nail Yurdakul hayatını kaybetti!

İsmet İnönü, Süleyman Demirel, Turgut Özal gibi siyasetçiler ile Zeki Müren, Ajda Pekkan ve Emel Sayın gibi ünlülerin modacılığını yapmış olan Yurdakul, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle 95 yaşında hayatını kaybetti.

Muğla​'nın Köyceğiz ilçesinde gözlerden uzak bir hayat süren ve 'Moda Kralı' olarak tanınan Nail Yurdakul 95 yaşında yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti. Nail Yurdakul, dönemin siyasetçilerini ve sanatçılarını giydiren önde gelen modacılardan biri olarak görülüyordu. 

Zeki Müren ve Ajda Pekkan gibi efsaneleri giydiren ‘Moda Kralı’ Nail Yurdakul hayatını kaybetti!

BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Uzun süredir hayatını Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sürdüren 'Moda Kralı' olarak tanınan aralarında İsmet İnönü, Süleyman Demirel, Turgut Özal gibi siyasetçiler ile Zeki Müren, Ajda Pekkan ve Emel Sayın gibi starların modacılığını yapan kreatör Nail Yurdakul 95 yaşında hayata veda etti.

Yurdakul'un Cenazesi bugün ikindi Namazı'na müteakip Köyceğiz Hacıbey Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Toparlar Eski Mezarlığında toprağa verilecek.

NAİL YURDAKUL KİMDİR?

Nail Yurdakul, 1929 yılında öğretmen Halil Hamit Yurdakul'un beşinci çocuğu olarak Ankara'nın Keskin ilçesinde dünyaya geldi. 5 yaşındayken babası sayesinde Atatürk'ü bir toplantıda tanıyan Yurdakul, karşılaşmalarının ardından konuşmasından ve giysilerinden çok etkilendiğini söylemişti. Evli ve 1 çocuk babası Yurdakul, terzilik yaptığı dönemde Başbakan İsmet İnönü'yü giydirdi. Turgut Özal'a kurşun geçirmez yelek dikti. 'Sanat Güneşi' olarak tanınan Zeki Müren'e sahne kostümleri hazırladı. Ajda Pekkan için yaptığı ekose giysiyi ise dünya çapında moda haline getirdi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...