Tgrt Haber

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın ifadesi ortaya çıktı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Kasım 2023 15:46 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 16:08

İstanbul’da silahlı paylaşımları nedeniyle gözaltına alındıktan sonra Büyükçekmece adliyesine getirilen Banu Parlak, ifadesinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldı. Dilan ve Engin Polat çiftinin, iş yerini kurşunlattığı iddiasıyla gündeme gelen Parlak'ın evinden bir adet ruhsatsız tabanca ile 9 adet mermi bulundu. Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

Sosyal medya fenomenleri Türkiye'nin gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. Haftalardır konuşulan Dilan-Engin Polat çiftinin yargıya taşınan kara para aklama ve yasa dışı bahis davası sıcaklığını korurken, daha önce Polat çiftinin iş yerini kurşunlattığı iddiasıyla gündeme gelen Banu Parlak​ dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. 

SAVCILIĞI HAREKETE GEÇİREN YAYIN  

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar ve seslendirdiği şarkılarla ünlenen Parlak, ruhsatlı olduğunu iddia ettiği tabancası ile çektiği videoyu sosyal medya hesabında paylaştı. Bunun üzerine harekete geçen Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı Parlak hakkında soruşturma başlattı. Parlak, soruşturma kapsamında Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Beylikdüzü'ndeki evinde gözaltına alındı.

Parlak'ın evinde yapılan aramada bir adet ruhsatsız tabanca ile 9 adet mermi ele geçirildi.

RUHSATLI OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Parlak, çektiği videoda silahın ruhsatlı olduğunu belirterek, "Benim de; araba, ev gibi değil de böyle meraklarım var. Ne yapalım yani. Çok bekledim bugünü. Ruhsatlı bu arada kimse bilmesin, kimseyi de silaha özendirmiyorum. Herkesin bir hobisi var arkadaş, her gün deli gibi film izliyorlar değil mi? Mafya babaları havada uçuşuyor. Bizim öyle bir şeyimiz yok yani. Şu an içi bile boş. Seviyoruz" dedi.

SERBEST BIRAKILDI

Parlak, işlemlerin ardından sabah saatlerinde Büyükçekmece adliyesine sevk edildi.

Buradaki ifadesinin ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Parlak, adliye çıkışında gazetecilerden koşarak uzaklaştı. 

İŞ YERİ KURŞUNLANMIŞ, POLAT ÇİFTİ TUTUKLANMIŞTI

Diğer yandan kamuoyu Banu Parlak'ın ismini ekim ayında İstanbul Bahçeşehir'de bulunan kendisine ait güzellik merkezine yapılan silahlı saldırı ile duymuştu. 5 kurşun isabet eden merkezde maddi hasar meydana gelirken, soruşturma kapsamında azmettirici oldukları iddia edilen Engin Polat​, eşi Dilan Polat​ ve babası Sezgin Polat​ "suç örgütüne üye olmak", "örgüt faaliyeti kapsamında silahla tehdit" ve "mala zarar verme" suçlarından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklanmıştı.

Parlak saldırının ardından yaptığı paylaşımda, "Burası muz cumhuriyeti mi? Sokaklar altın tozu ile kahve içmeye benzemez. Bütün gerekli başvurular yapıldı. Bütün gerekli şikayetler yapıldı. Hiçbirinize acımayacağım. Mafyacılık oynamakla olmaz bu iş" ifadelerini kullanmıştı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Parlak'ın savcılıktaki ifadesinde iş yeri kurşunlandığı için ekim ayı başında internetten aldığı silahı herhangi bir yerde kullanmadığını ve indirimli cezayı kabul etmek istediğini söylediği öğrenildi. İfadesinde tabancayı internetten bir kişiden aldığını anlatan Parlak, "Videodaki beyaz renkli silah​ yaklaşık bir buçuk yıl önce iş yerine gelen hatırlamadığım bir kişiye aitti. Seans sırasında silahı ben alıp story çekmiştim. Silahın gerçek olmadığını söylemişti. Benim bu silaha ilişkin ruhsatım yoktur. Herhangi bir silaha ilişkin de ruhsatım bulunmamaktadır. Benim Bahçeşehir’deki iş yerim kurşunlandığı için ekim ayının başında silah aldım. Bu silahı internetten Aydın isimli bir şahıstan aldım. WhatsApp üzerinden iletişime geçtik. Bana numaramı kaydetme dediği için kaydetmedim. Şu anda numarası bende mevcut değildir. Daha sonra silahı farklı biriyle iş yerime gönderdi. Ben de parayı nakit olarak verdim. Bu silahı ruhsatsız bulundurduğumu kabul ediyorum. Ben bu silahı herhangi bir yerde kullanmadım. Aramada polisler başlangıçta silahı bulamamıştı. Ben kendi rızam ile teslim ettim. Başka silahım bulunmamaktadır. Serbest bırakılmayı talep ediyorum. İndirimli ceza olursa kabul etmek istiyorum'' dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...