Tgrt Haber

10 başlıkta projelerini anlattı! Kurum: Kaynakları gerçek belediyecilik için kullanacağız

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Şubat 2024 18:01 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 18:07
10 başlıkta projelerini anlattı! Kurum: Kaynakları gerçek belediyecilik için kullanacağız

İBB Başkan Adayı Murat Kurum genel yayın yönetmenleriyle buluştu. 10 temel başlıkta projelerini anlatan Kurum, “İstanbul’un kaynaklarını gerçek belediyecilik için kullanacağız.” dedi.

Siyasi partilerin adayları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İstanbul​ Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum​, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi. İnsanı özne olarak merkeze alan bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceklerini ifade eden Kurum, “Biz vatandaşımızı dinleyici olarak görmüyoruz, vatandaşımızı doğrudan bir paydaş olarak, İstanbul’u yönetecek ekibin bir parçası olarak görüyoruz” dedi.

10 temel başlıkta toplanan projelerini anlatan Kurum, “İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız” ifadelerini kullandı. “Bu sistemin merkezinde de insanlar var, insanımızın en temel hakları var, İstanbulluların mutluluğu var” diyerek sözlerine devam eden Kurum, “Türkiye Yüzyılı İstanbul​ Vizyonumuz doğrudan İstanbulluların gündemlerinde olan başlıklarla belirlendi, kategorize edildi ve milletimize sunuldu. Vizyon İstanbul’da biz milletimize 10 temel başlıkta projelerimizi, hedeflerimizi, hayallerimizi anlattık” diye konuştu.

10 TEMEL BAŞLIKTA PROJELERİ ANLATTI

Kurum 10 başlıkta projelerini anlattı:

  • “Birincisi yeni metro ve metrobüs hatlarıyla, her iki yakada yapacağımız tünellerle, güçlendirilmiş deniz ulaşımı ve daha birçok teknoloji yoğun ulaştırma projesiyle uğraştıran değil ulaştıran İstanbul’.
  • İkincisi İstanbul’u bekleyen olası depreme karşı inşa edeceğimiz 650 bin kentsel dönüşüm konutuyla, 100 bin sosyal konutla ve yeni afet yönetim uygulamalarıyla ‘afetlere dirençli İstanbul’.
  • Üçüncü başlığımız ise, ‘Her Anında Hep Yanında’ sloganıyla hayat bulacak olan sosyal belediyecilik uygulamalarımızla yaşlılarımızın, emeklilerimizin, kadınlarımızın ve gençlerimizin hayatlarını iyileştirecek, kolaylaştıracak desteklerin yer aldığı ‘sosyal belediyecilik uygulamalarımız’.
  • Dördüncü başlığımız ise dünyamızı, ülkemizi ve İstanbul’umuzu iklim değişikliği nedeniyle bekleyen olası bir su krizine karşı koruyacak altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla ‘sürdürülebilir su yönetimi’.
  • Beşinci hedefimiz, halkımızın ve sokaklarımızın daha huzurlu ve daha güvenli olması için sokak hayvanlarına dair uygulayacağımız yeni uygulamalarımız.
  • Altıncı hedefimiz, uluslararası İstanbul​ festivalleri, İstanbul​ akademisi, genç sanatçılara vereceğimiz destekler ve yeni fuar-kongre merkezleriyle ‘kültür, sanat ve turizmiyle yaşayan İstanbul’.
  • Yedinci hedefimiz, bilişim yönetim ve teknoloji merkezi, İstanbul’un dijital ikizi ve Biz İstanbul​ gibi projelerimizle şekillendireceğimiz ‘Digistanbul’.
  • Sekizinci hedefimiz, İstanbul’u sıfır atığın model şehri yapacak, yine 2040 net sıfır emisyon hedefimize ulaştıracak yatırımlarla ‘nefes İstanbul​.
  • Dokuzuncu hedefimiz, sporu ve hareketi mahallelerde yapacağımız tesislerden başlatacağımız, ‘olimpiyat şehri İstanbul’ hedefimize bizi ulaştıracak olan ‘sporla yaşayan İstanbul’.
  • Ve onuncu hedefimiz, 'Tarihe Vefa, Geçmişe Saygı' sloganıyla hazırlayacağımız projelerle aslına uygun şekilde yeniden ihya edilecek caddelerimizle, sokaklarımızla, yeni meydan projelerimizle ve tarihi yarımadaya dair yapacağımız yeni uygulamalarımızla ‘mirasını geleceğe taşıyan İstanbul​.”

10 başlıkta projelerini anlattı! Kurum: Kaynakları gerçek belediyecilik için kullanacağız - 1. Resim

Açıklanan projelerin İstanbul’da heyecan ve umudu artırdığını sözlerine ekleyen Kurum, “Sokaktaki insanımız bizim projelerimizi gördükten sonra hayal etmeye başladı diyebilirim” dedi.

“BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ İÇİN KULLANACAĞIZ”

İstanbul’u Türkiye Yüzyılı’nın lider şehri yapacaklarının altını çizen Kurum, “Bizim tek bir önceliğimiz var; İstanbul’a hizmet etmek. Sadece İstanbul​ diyoruz. Çünkü gerçek belediyeciliğin ancak İstanbul’u merkeze alarak yapılacağına inanıyoruz. Altını çizerek söylüyorum, mazeret belediyeciliği yapmayacağız. İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız” ifadelerini kullandı.

10 başlıkta projelerini anlattı! Kurum: Kaynakları gerçek belediyecilik için kullanacağız - 2. Resim

Kurum, “İnsanı özne olarak merkeze alan bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...