Tgrt Haber

6'lı masanın adayı için bir tarih daha verildi: 10-15 gün içinde açıklanacak 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2023 18:07 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 18:40
6'lı masanın adayı için bir tarih daha verildi: 10-15 gün içinde açıklanacak 

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine aylar kalırken muhalefet Cumhurbaşkanı adayını netleştiremedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs’ı işaret etmesinin arından harekete geçen 6’lı masa adayı belirlemek için yol belli olamaya başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 6'lı masanın adayının ne zaman açıklanacağı ile ilgili en net tarihi verdi. 

CHP​ Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, katıldığı bir canlı yayında 6'lı masaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 6'lı masanın henüz aday konusunda bir değerlendirme yapmadığına dikkat çeken Özkan, adayın 10-15 gün içerisinde aday belli olacağını aktardı. 

CHP'li Özkan,CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​'ı seçimde tekrar aday olmasını istediklerini belirtti. 

CHP'li Özkan, katıldığı canlı yayında anket sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 26 gözüküyordu. Bazı direnç oyu vardı yüzde 29'da görünüyordu. Neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır. Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı var. En yıpranmış isim Recep Tayyip Erdoğan" dedi. 

ADAY İÇİN TARİH VERDİ 

6'lı masanın 30 Ocak'ta açıklayacağı yol haritasından sonra cumhurbaşkanı adayının açıklanacağını belirten Özkan, "Şimdi bütün hazırlıklar tamamlandı. Yirmi altısında perşembe günü hepsi liderlerin önüne konulacak. 30 Ocak'ta uzlaşılan metinler üzerinden hükümet programı açıklanacak. Ondan sonraki birkaç gün içerisinde de zaten aday belirlenmiş olur" ifadelerini kullandı. 

CHP'Lİ TORUN ŞUBAT AYINI GÖSTERMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, merakla beklenen 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının Şubat ayı içerisinde belli olacağını 2 gün önce açıklamıştı. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...