Tgrt Haber

ABD'nin F-35 pişmanlığı! Prof. Caşın'dan kritik yorum: ABD F-35'leri artık satamıyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
28 Aralık 2023 16:42 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 17:24

ABD’de Türkiye'ye verilmeyen F-35’lere ait bir fotoğraf servis edildi. Fotoğrafın yeni olduğu tahmin ediliyor. F-35'lerin sarılı halde hangarda bekletildiği görülüyor. Fotoğraflar kapıların hala kapanmadığını mı gösteriyor? Eski bir NATO subayı da olan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, fotoğrafın paylaşılmasının manidar olduğunu belirterek “ABD, F-35’leri satamıyor. Kaan zaten F-35’in özelliklerine sahip” dedi. 

Amerika'da savunma sanayi üzerine yayın yapan sitelere Türkiye​'ye verilmeyen F-35’lere ait bir fotoğraf servis edildi. Fotoğrafın yeni olduğu iddia ediliyor. F-35​'lerin sarılı halde hangarda bekletildiği görülüyor. Havacıları heyecanlandıran bu fotoğraf üzerine birçok yorum yapılıyor... Bizde bu fotoğraf üzerinden Türkiye'nin F-35 serüveninde yeni gelişme olabilir mi? Fotoğraflar kapıların hala kapanmadığını mı gösteriyor? TGRT Haber’de eski bir NATO subayı da olan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, kritik yorumlarda bulundu. 

ABD​ F-35’LERİ SATAMIYOR 

“Amerikalıların başı belada” diyen Caşın, ABD’nin F-35 uçağını satamadığını söyledi. ABD’nin baskı yoluyla F-35’leri NATO ülkelerine baskıyla satmaya çalıştığını belirten Caşın, şunları söyledi: “Amerikan Hava Kuvvetleri stratejik olarak uçağın hatalarını gideremiyor. Ayrıca Türkiye'yi haksız bir şekilde uluslararası hukuka aykırı olarak uçaklarını teslim etmeyen ABD güvenilirliğini kaybetmiştir. Uçakta çok büyük sıkıntılar var. Motor silah sistemlerini, kumandalarını ve elektrik arızalarını halihazırda gideremiyor ve uçakların harekat yüzdesi yüzde 65 ve altında. Halbuki Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16’ları yüzde 91 civarında. Yani bizim elimize yaklaşık 250 uçak var.”

Kaan, F-35'ten daha üstün özelliklere sahip.

KAAN, F-35’İN BÜTÜN ÜSTÜNLÜKLERİNE SAHİP 

“Bu resmin servis edilmesinin ben manidar olduğunu düşünüyorum” diyen Caşın, şunları söyledi: “TUSAŞ İcra Kurulu Başkanı bizi kabul ettiler. Kağan uçağımızın müjdesini verin dedi. Test pilotlarımız, mühendislerimiz hazırlar. Kötü komşu adamı mal sahibi edermiş. Türkiye, Kaan gibi beşinci sınıf bir uçağa kavuşmuştur. Kaan çift motorlu ve F-35’in sahip olduğu yaklaşık bütün üstünlüklere sahip.”

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...