Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini açıklayan Abdüllatif Şener'den 'düzeltme'

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
19 Haziran 2023 23:09 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 23:14

Geçtiğimiz hafta CHP'den istifa ettiğini açıklayan Abdullatif Şener, Kılıçdaroğlu'na oy vermediği yönündeki demeci ile ilgili 'düzeltme' yaptı. Şener, Oğan'a oy verdiğine yönelik açıklamasını 'kafa bulmak için' yaptığını söylerken, "Çapraz mapraz, sorular morular yaparken, biraz rahatlatmak için beni sorgulayanları, biraz da kafa bulmak için söyledim" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettikten sonra verdiği demeçlerde CHP​'yi sert dille eleştiren ve "İlk turda Sinan Oğan'a oy verdim, ikinci turda geçersiz oy kullandım" diyen CHP eski Konya milletvekili Abdullatif Şener'den ilginç bir çıkış geldi. 

TV5 canlı yayınında gündem olan sözleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Şener, sözlerine açıklık getirdi. 

"Aday gösterilmeyince CHP'yi eleştirdi" sözlerine cevap veren Şener, "Tekrar aday yapmadıkları için eleştirmedim. O süreçteki terbiyesizlik için eleştiriyorum" deyince muhabirin "Neydi onlar?" sorusuna "Burada o konuyu dallandırmak istemiyorum bu safhada" dedi.  

'SİNAN OĞAN'A OY VERDİM' SÖZLERİ...  

Abdüllatif Şener​, "İlk turda Sinan Oğan'a oy verdim, ikinci turda geçersiz oy kullandım" sözlerini 'kafa bulmak için' söylediğini öne sürdü.   

Şener, "Yav çapraz mapraz, sorular morular yaparken, ben de 'biraz rahatlatayım onları' dedim. Gürültüsü ne kadar olur? Bu kadar gürültü beklemiyordum. Biraz rahatlatmak için beni sorgulayanları, biraz da kafa bulmak için söyledim" açıklamasında bulundu.   

"Bu gerçek değil anlamına mı geliyor? Kafa bulmak için söylediğiniz şeyi biz bir haftadır konuşuyoruz" sorusu üzerine ise Abdüllatif Şener, "İşte boş uğraşıyorsunuz bak. Siz de uğraştıysanız bu konuyla. Bu konuyla uğraşanların hepsi boş uğraşıyor. Kamikaze saldırıları yapıyorlar. Kendilerini tahrip ediyorlar. Benim üzerimden savunmaya çalıştıkları kendi siyasi hareketlerine zarar veriyorlar. Ben siyaseti okuyan biriyim. (Sinan Oğan'a oy verdiniz mi?) Bir şey anayasaya aykırıysa sorgulanması, söylenmesi de gerekmez. Ama madem 'hadi istiyorsunuz; koyuyorum masaya' dedim. O bakımdan 'kafa buldum' dedim" diyerek cevap verdi.  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...